Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave
[ recept č. 36463 zo dňa 19.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept mám z knižky od Mačingovej a je fantastický. Myslela som si, že červenú repu nikdy nebudem jesť, lebo tie sladko-kyslé nálevy ja vôbec nemusí, ale tento recept priam milujem. Keď si naberiem do polievkovej misky šalát a posypem syrom, iné už na večeru nepotrebujem. Budete potrebovať: 2 väčšie červené repy, 1 konzerva 300g hrášok+mrkva, 3-4 kyslé uhorky, olivový olej, soľ, korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Červenú repu neošúpanú varíme vo vode 2 hodiny (ja varím v tlakovom hrnci 1/2 hodinu) do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme scedenú hráškovo-mrkvovú zmes a nahrubom postrúhané alebo na kocky pokrájané uhorky. Pridáme asi 50ml olivového oleja, soľ a korenie. Dobre premiešame a dáme do chladničky postáť. Podávame buď s nastrúhaným tvrdým syrom alebo uvareným vajíčkom ako jedno hlavné jedlo denne, alebo ako prílohu k mäsu. Je to výýýýbornééééééééééééééé |
Slávka B. (bačka) ID 136375 (17.3.2011, 17:13) |
Dnes sme nabehli na stravovanie podľa Mačingovej. Tento šalát sme mali na večeru, len mrkvu s hráškom so robila v pare. Šalát nemá chybu a chutí fantasticky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (24.1.2011, 17:09) |
POTVRDZUJEM, JE ÚŽASTNÝYYYYYYYYYYYYYY  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (20.1.2011, 12:25) |
cvikla je určite fantastická ,vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 8:01) |
cerstvu cviklu staci varit v klasickom hrnci cca 45 minut a je super, skoda ju rozvarit, takto jej ostane aj chrumkavost lepsie je pridavat cerstvu alebo mrazenu zeleninu ako sterilizovanu - a je mozne davat zeleninku od vymyslu sveta - potom je ten salat ovela lepsi ako zo sterilizovanej zeleniny vyskusaj, a je aj zdravsi. mrkvu som skusala cerstvu struhanu a chut je daleko lepsia no a super tip je ochucovat nalev okrem oleja umeoctom - kysloslana "stava" - vyskusaj, nema chybu a okrem velmi dobrej chuti ma aj zdraviu prospesne vlastnosti , neutralizuje kyslost organizmu a pomaha pri crevnych problemoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Liana R. (liaro) ID 62105 (21.1.2011, 21:06) |
Kde sa da kupit ten umeocot.Aj v nejakych retazcoch?Vdaka! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (21.1.2011, 23:37) |
Umeocot kupujem v bio-obchodikoch, ktore su u nas v nakupnych centrach. najcastejsie v Biopark, ale ten u vas nie je . su aj internetove obchody s tymto sortimentom, ale urcite sa u vas taky obchodik najde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (22.1.2011, 10:10) |
Jasne, najde, len sa mi nechce do mesta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (20.1.2011, 8:51) |
Dáška, toto je recept od Mačingovej, podľa ktorej som sa stravovala 4 týždne a pomohol mi zredukovať obvody na mojom tele a cviklu som si v takomto stave zamilovala a moja rodina tiež, vôbec to nebolo kyslé. mrazenú zeleninu by si musela napr. variť, aby nebola tvrdá, takisto aj surovú mrkvu. A octové nálevy nemám rada , príde mi ocot veľmi príkry a práve to asi pôsobí kyslo na organizmus. ale každému podľa chuti. Olivový olej v tomto šaláte má svoj význam, pekne je to v jej knižke popísané. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (20.1.2011, 16:31) |
Vyzera to velmi chutne . Myslis, ze by som mohla pouzit uz zavarenu cviklu, kt. nasi kazdy rok zavaraju? Nie je kysla, tak by to bolo asi o tom istom, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (20.1.2011, 19:30) |
Mačingová radí sa zaváranej vyhýbať kvôli cukru a octu, ktorý by sa nemal jesť, hlavne pri redukčnej diéte, ale ak to chcete len tak vyskúšať, tak sa určite nič nestane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 12:41) |
umeocot nie je kysly, je to zasadita nahrada klasickeho octu, ktory sa nachadza v sterilizovanych produktoch http://www.planetafood.sk/product/sk/Umeocot-700ml |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (20.1.2011, 7:59) |
vyzerá to vynikajúco! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.1.2011, 21:58) |
Toto môže byť naozaj dobrôtka cvikľu máme radi a takisto aj cvikľu s kapustou, takže isto vyskúšame i toto vďaka za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |