končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Veronika K. (veronika90) ID 173893 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bezlepkový jablkovo-škoricový koláč[ recept č. 36392 zo dňa 16.1.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g bezlep. múky Promix Forte, prípadne pohánkovej múky (s Promix Forte je však koláč chutnejší), 420g práškového cukru, štipka sódy bikarbóny, 1 sáčok prášku do pečiva, 2dcl oleja, 3dcl mlieka, 4 vajcia, 5 škoricových cukrov, postrúhané jablká (množstvo podľa chuti, no čím viac tým lepšie), môžete podľa chuti pridať i hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý, napriek tomu, že je použitá bezlepková múka koláč je krásne vysoký a nemrví sa :) Do misky dáme vajcia, cukor, olej a mlieko a všetko spolu vymiešame el. šľahačom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricový cukor a opäť vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a potrúsime strúhanými jablkami. Pečieme podľa skúseností s vlastnou rúrou. Na mojej teplovzdušnej rúre som koláč piekla pri teplote 190°C zhruba jednu hodinu. Dobrú chuť!! |