. .. .. .. .. .. .
. .

Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom - RECEPT 36282

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom


[ recept č. 36282 zo dňa  ]


Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Základný recept na macarons:3 bielka* 200g práškového cukru* 30g krupicového cukru* 110g najemno pomletých lúpaných mandlí * Ananásový curd:polovica stredne veľkého ananásu (najlepšie s označením extra sweet) *krupicový cukor (podľa chuti)* 2 žĺtka *2 polievkové lyžice limetkovej šťavy * 1 polievková lyžica kukuričného škrobu * 2 polievkové lyžice rozpusteného masla * Kokosový krém:125g mascarpone * 1 polievkovú lyžicu kokosového likéru * 2-3 polievkové lyžice kokosovej múčky * práškový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Základný recept na macarons:Bielka si odložíme na ca. 48 hodín do chladničky. Pred prípravou macarons bielka vyberieme z chladničky a necháme min. 2 hodiny postáť pri izbovej teplote. Mandle pomelieme naozaj na jemnučko a preosejeme cez husté sitko. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s pomletými mandľami. Bielka vyšľaháme najskôr na najnižších otáčkach, medzitým postupne pridávame krupicový cukor a na záver krátko vyšľaháme pri najvyšších otáčkach. (pozor , aby sa sneh príliš neprešľahal, macarons potom zvyknú pri pečení praskať).Vyšľahané bielka postupne pridávame k pomletým mandliam a práškovému cukru a stierkou premiešame, kým nám nevznikne krémové a pomerne tekuté cesto.Cestom naplníme vrecko na zdobenie s hladkou okrúhlou špičkou s priemerom asi 11mm. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nastriekame kolieska s priemerom 3,5-4cm. Kolieska necháme odpočívať približne 1 hodinu pri izbovej teplote. Macarons pečieme pri teplote asi 140 stupňov Celzia asi 14minút. Rúra nesmie byť veľmi vyhriata, aby povrch macarons nepopraskal. Po vytiahnutí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť, aby sa lepšie odlepovali z papiera. Plníme najlepšie na druhý deň po upečení. Na prípravu ananásového curd: Ananás očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v elektrickom robote na kašu. Do hrnca vlejeme rozmixovaný ananás, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtka, škrob a metličkou všetko poriadne rozmiešame. Zmes privedieme za stáleho miešania k varu, povaríme asi 1 min., stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené maslo. Všetko spolu ešte raz premiešame (ak je vzniknutý curd príliš hustý, zriedime ho troškou limetkovej šťavy) Ananásový curd prelejeme do pripravenej sklenenej fľašky a odložíme stuhnúť do chladničky. Kokosový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme likér a na záver kokosovú múčku. Upečené macarons natierame najskôr ananasovým curd, na ktorý navrstvíme kokosový krém.
<< macko pu na tortu | Macarons s ananásovým curd a kokosovým krémom | Macarons s domácim mandľovým nugátom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina B. (clea333) ID 44972 (17.1.2011, 22:09)
Evka, vyzera to supis mnamkovo na zjedenie (clamp) (clamp) (clamp)ja by som si na tu vyrobu netrufla :-D tie plnky nemaju chybu (clamp) (L) |:o) (Y) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.1.2011, 11:26)
Mati, ale coby si si netrufla, ved ty si skusena kucharka (Y) (Y) (Y) este by si ma tromfla :-) :-) :-) a plnky su velmi dobre - celkom sa hodia k tym sladkym macarons (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina B. (clea333) ID 44972 (5.2.2011, 14:48)
Neviem ako by dopadli tie moje bielka, asi by moc pouzitelne neboli +o( ,-) (H)Teba tak skoro netromfnem, hlavne ked teraz nemam tolko casu ako kedysi, tak vacsinou nerobim take komplikovane zdlhave veci, mas moj obdiv (F) (L) (clamp) uz sa tesim, ked ich budes niekedy robit a sa ti akoze "nepodaria" ^o) my ich radi prichylime :-$ (H) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta A. (ivina63) ID 181009 (12.1.2011, 22:05)
koláčik vypadá super,keď bude čas určite vyskúšam (pohoda)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.1.2011, 12:05)
Ivetka, ďakujem pekne, je to síce dosť ťažké ich upiecť, ale o to lepší je potom ten pocit :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (12.1.2011, 9:31)
nadherný recept |:o) |:o) a ten ananas mnam mnam |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (12.1.2011, 14:43)
ďakujem Mirka, veru s tým ananásom a kokosom je to taká svieža exotická chuť - mňam! (L) (L) (L) (L) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 22:17)
Evka, mas ich krasnucke. A ananasovy curd je pre mna velka novinka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.1.2011, 22:28)
Adrinaka ďakujem moc (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (11.1.2011, 20:40)
Evicka,ja som vedela,ze tvoje macarons budu "skvosty" |:o) |:o) |:o) |:o)ale ze az takto,to som necakala ,-)nadherne,a este k tomu s neskutocnymi plnkami..no,to musi byt gastronomicke nebo na jazycku (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.1.2011, 20:47)
ďakujem krááásne Maťka moja (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) keby si ty vedela, čo ma to stálo úsilia a času.... +o( +o( +o( je to tak náročná cukrovinka - však viac sa dočítaš na mojom blogu...ach...ale aspoň, že sa nakoniec vydarili - to ma hreje pri srdiečku (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.1.2011, 21:58)
Evicka, macarons su nadherne!!! (Y) (Y) a poprosim adresu tvojho blogu, dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.1.2011, 12:04)
ďakujem Aduška (L) (L) (L) tak blog si už našla :-) :-) šikovnica (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.1.2011, 21:35)
Evulik, Teba som riadne dlho nevidela (hello) (hello) (hello)krásne sú (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.1.2011, 21:39)
Ahoj Lucka (hello) (hello) (hello) no, jo, to je fakt. Len práca, práca, ale ako vidíš snažím sa to napraviť :-) :-) :-) :-) a ďakujem za pochvalu, tie macarons je veru drina upiecť (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu