Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Ražniči
[ recept č. 36213 zo dňa 9.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové pliecko, zemiaky, klobáska, slanina, cibuľa, koreniny: soľ, vegeta, čierne ml. korenie, drvená rasca, sladká, štipľavá červená paprika, korenie na pečené zemiaky
POSTUP PRÍPRAVY
Klasický postup prípravy ražniči, keď na spajdlu napichujeme zemiaky, klobásku, slaninu, cibuľu pozná asi každý. Tento recept, keď všetky suroviny nakrájame na kocky, zmiešame, necháme chvíľu postáť a potom pečieme v alobale na 200 stupňoch cca 1,5 hodky kým masko nie je makké ma naučil môj nebohý svokor a je v porovnaní s klasikou oveľa chutnejší aj keď na pohľad možno nevypadá lákavo. Chute všetkých surovín dokopy sa zmiešajú a tým je papaníčko chutnejšie a makké, nevysušené ako pri klasickom postupe. A šetrí nám čas keď sa nemusíme zabávať s napichovaním na špajdľu :) Ako príloha je výborná kyslá uhorka alebo kyslá kvasená kapustička. Vyskúšajte, prajeme vám dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Klasický postup prípravy ražniči. |
![]() |
Vylepšená verzia ražniči. Všetky suroviny nakrájame na kocky, pridáme koreniny podľa chuti. Zabalíme do alobalu a v predhriatej rúre pečieme cca 1,5 hodky podľa druhu použitého maska. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (18.2.2013, 15:50) |
u nás toto milujeme... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.6.2011, 13:59) |
aj my robíme v alobale, ale v pahrebe, mňam!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.6.2011, 13:29) |
u nas doma bol toto od kedy pamatam jeden z najklasickejsich sobotnych obedov. akurat tam mamka este dava kolieska mrkvy,velmi tam pasuje je to fakt vynikajuce jedlo, urcite odporucam vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.6.2011, 20:49) |
s mrkovu som este nerobila, diky za tip, urcite najblizsie vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 26.6.2011, 21:26) |
no ja ju tam pridam ked budem zase robit..... sak super.... a hlavne nemam spinave riady.... len noz co s nim krajam vsetko.... ani plech ked som mala papier na pecenie pod alobalom.... no velmi som bola spokojna dnes sama so sebou , rychlo som navarila ani upratovat som nemala velice co ,,,, super jedlo toto.... ja som este syrom posypala kedze ja syr milujem....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.6.2011, 20:52) |
, dnes som pre zmenu robila kuriatko.. na alobal potriet maslo alebo olej, kruzky zemiakov, orascovat, pokorenit, posolit, kruzky cibule, naporcovane kuriatko okorenit, posypat cesnakom, platok slaninky a masielka..zabalit do alobalu apiect..tiez super receptik, aj priloha aj masko v kope  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.6.2011, 21:28) |
jasne... toto je tiez super... robila som... vola sa to ze kura po cigansky.... inac Zdenka ja sa normalne cudujem ked si po sebe citam ze to ani nikto nemoze niekedy rozlustit.... no barsjak mi prsty utekaju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.6.2011, 13:23) |
dnes som robila.... je to naozaj uplne super.... masko stavnate a uplne sa rozpadava.... , dcera prikazala piec castejsie...... , takze isto budem..... dakujeme-  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (26.6.2011, 20:47) |
dakujem za komentar, som rada ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:16) |
Jej to som uz davno nerobila. Vdaka za pripomenutie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (9.1.2011, 19:52) |
toto si zvykneme v lese v pahrebe robiť len aby to netrvalo dlho tak pliecko tam nedávam, iba klobásky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (9.1.2011, 19:56) |
my lubime aj zemiaky v supke v pahrebe upecene, mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |