Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Chlebové koláčiky s údeným mäsom
[ recept č. 36138 zo dňa 6.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: 25 g droždia, štipka cukru, cca 200 ml vlažnej vody, 300 g ražnej chlebovej múky (dávala som tmavú), štipka soli, 1 lyžička oleja. Na plnku: 220 g údeného bravčového mäsa, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 lyžica hrubej soli, rasca.
POSTUP PRÍPRAVY
Potrebovala som minúť varené údené mäso a tak som hľadala nejaký vhodný recept. Tento mám z časopisu Rytmus života. Na kvások rozdrobíme droždie do misky, pridáme štipku cukru a trochu vlažnej vody. Necháme vykysnúť. Múku nasypeme do misy, pridáme vykysnutý kvások, soľ, olej, zvyšok vody a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme utierkou a necháme v teple vykysnúť. Údené mäso nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno. Opražíme ju na oleji, pridáme nakrájané údené mäso a všetko orestujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Pomocou pohára alebo formičky vykrojíme z cesta kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme vodou, vytvoríme na nich jamky a naplníme orestovaným údeným mäsom s cibuľkou. Nakoniec koláčiky posypeme hrubou soľou a rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C, cca 20 minút. Po upečení som ich znovu potrela vodou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Takúto múku som použila - kúpila som ju v TESCU |
![]() |
vykrojené kolieska |
![]() |
vyhĺbené jamky, potreté vodou |
![]() |
naplnené náplňou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (6.1.2011, 22:17) |
Mňám, Ivetka, tie tvoje koláčiky, najmä tie kysnuté, to je radosť pozerať skvelé upečené a ešte ich aj tak úžasne nafotíš, s takým folklórnym nádychom mne to vždy pripomenie rozprávky od Boženy Nemcovej a samozrejme, že vždy na to dostanem chuť .......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.1.2011, 16:43) |
Evka veľmi pekne ďakujem za milý komentárik a mimochodom Boženu Nemcovú mám veľmi rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |