Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Nátierka z TOFU - variant so sušenými paradajkami
[ recept č. 36087 zo dňa 4.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 1/2 póru, 1 kocka bieleho TOFU, sušené paradajky,olivový olej, korenia: soľ, solčanka, sušený drvený rozmarín, mletý koriander, štipka chilli, zelená petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
K príprave nátierok z TOFU ma náhodne doviedol môj nepodarený žlčník, ktorý sa jedného dňa škaredo ozval, že ho mám a do troch týždňov som ho už nemala...Prišli časy nízkocholesterolovej diéty a keďže to je záležitosť aj po operácii, tak som trošku začala improvizovať, aby sa jedlá dali aj jesť a prípadne chutili celej rodine :-). Pri žlčníkovej diéte okrem tukov treba v strave eliminovať cibuľu, prepaľované oleje, nafukujúce druhy potravín, mastné mäso a iné (ak má niekto problém, mám nafotené odporúčania, ktoré mi dali pri prepúšťaí z nemocky :-) a rada Vám ju poslem). Bylinky radšej používam čerstvé, ale keď nemám, používam aj susšené - hlavne pre ich účinky. Rozmarín - má výrazný antioxidačný a tiež detoxikačný účinok. Koriander - je aromatický, dobre pôsobí na zažívacie problémy.
1. Pór nakrájame na kolieska a osmahneme na cca 2 PL olivového oleja, len aby trošku zmäkol a nebol štipľavý :-).
2. Nakrájame TOFU na kocky a pridáme ho k póru, mierne osolíme a pridáme aj solčanku, štipku chilli (nemusí byť) a cca po 1 ČL koriandru a rozmarínu - prípadne vaše obľúbené bylinky. Chvíľu spolu podusíme, aby TOFU získalo chuť a odstavíme zo zdroja tepla.
4. Do odstaveného základu pridáme sušené paradajky - ja dávam tak 5-6 kúskov, možno pridať 1 ČL dijonskej horčice. Všetko spolu rozmixujeme - buď úplne najemno, ja mám radšej, keď vidím, že tam kedysi boli aj živé produkty :-). Pridáme ndrobno posekanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa svojej chuti.
Podávame na celozrných toustíkoch alebo ako ja - celozrnné bagetky :-).
DOBRÚ CHUŤ! |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (3.3.2011, 18:22) |
aha skusim najst  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (2.3.2011, 9:48) |
ahoj sa ta chcem opytat kde kupujes susene paradajky,lebo ja som nasla iba v hypernove,taky maly poharik ze 4EURA a to sa mi zda dost vela,tak mi porad kde by som ich mohla kupit lacnejsie dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.3.2011, 11:10) |
ahoj Martinka, ja si susene paradajky robim sama doma uz asi dva roky to robim, je to pracne, ale su ovela chutnejsie a hlavne viem, co si tam dam. cena neviem, ci naozaj taka nebude aj v reale - kedze paradajky su drahe ako slak a robim na jednu sezonu z cca 30 kg paradajok a v konecnom dosledku je toho po urobeni par malych poharikov. recept sa susene paradajky mam odtialto z MMB  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (21.2.2011, 21:06) |
a vymyslela si si este nejake receptiky sama? ja by som prijala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.3.2011, 11:16) |
ak sa dostanem na dlhsie k PC, tak pridam este variant treska z tofu rovnako velmi jednoducha a teda pre nas, kto tofu moze  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (21.2.2011, 20:14) |
Daška super dnes som robila fukla som do nej ešte kvasnice...veľká mňamka ďakujem za inšpiráciu Lucia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.3.2011, 11:16) |
presne tak, co ma clovek rad, treba vyskusat skombinovat chute  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.2.2011, 15:42) |
super postup pripravy , receptik si už idem odpisat , a veru to aj urobim,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.3.2011, 11:19) |
dlllho som ta nevidela dufam, ze zachuti, my tieto natierky mozeme , hlavne sa od nich v pohode dvihame od stola a negulame sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (6.1.2011, 8:19) |
tak dobru chut, ak vyskusas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.1.2011, 23:39) |
velmi zaujimave,isto vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (6.1.2011, 8:19) |
dakujem Lubka, od teba ma to tesi niekolkonasobne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |