. .. .. .. .. .. .
. .

lístkové cesto domáce - RECEPT 35835

ÚČET BOL POZASTAVENÝ
NEÚPLNÁ REGISTRACE
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815
.
Oblasť: Partizánske
Registrácia: 16.1.2010
Naposledy: 13.1.2011 12:15
Aktualizácia: 17.1.2010 10:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


lístkové cesto domáce


[ recept č. 35835 zo dňa  ]


lístkové cesto domáce


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla alebo margarínu, 250 g hladkej múky, 1 dl vody, trochu octu alebo citrónovej šťavy (1 žĺtok), štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme na dosku. Stuhnuté maslo postrúhame, posypeme hrsťou múky a na kraji dosky rýchlo zmiesime, upravíme do tvaru tehličky a na tanieri odložíme do chladničky.
V strede preosiatej múky urobíme nožom jamku, dáme do nej (žĺtok) vo vode rozmiešanú štipku soli, octu alebo citrónovú šťavu a zapracujeme cesto. Najprv pracujeme s nožom a v miesení pokračujeme rukou. Najprv sa cesto lepí, ale dlhším miesením sa vypracuje na pružné, nelepivé závinové cesto, ktoré je rovnako tuhé, ako maslové cesto. Závinové cesto prikryjeme na doske čistým obrúskom a necháme 1 hodinu odpočívať.
Potom závinové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 cm, do stredu položíme maslovú tehlu, štyri rohy závinového cesta priložíme k sebe ako obálku a dlaňou pritisneme. Štvorec cesta prevrátime na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na obdĺžnik, preložíme na trikrát, prikryjeme a v chladničke necháme odpočívať 20 minút. Pri vaľkaní dodržíme dva smery: zhora dolu a zľava doprava, aby sme udržali tvar obdĺžniku.
Cesto trikrát rozvaľkáme a trikrát zložíme. Po každom zložení cesto necháme odpočinúť 20 minút. Nakoniec cesto vyvaľkáme na 3-5 mm hrúbku a ľubovoľne použijeme.
Pečieme v horúcej predhriatej rúre pri 230-250 stupňov celzia, dopekáme pri zníženej teplote, aby múčnik bol vypečený, žltohnedý, chrumkavý a lístkový. Celý postup trvá asi hodinku a pol, ja používam toto cesto na štrúdľu, pizzu, je jednoduché a vynikajúce.
<< Torta-americký cheescake | lístkové cesto domáce
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Júlia V. (julik111) ID 217586 (1.9.2012, 20:11)
Toto cesto je vynikajúce (Y) Robila som s maslom a nedá sa porovnať s tým hnusným margarínovým lístkovým cestom z obchodu. Spokojnosť :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (28.12.2010, 17:20)
(Y) (Y) (Y) tak toto som dááávno pradávno skúšala, mala som nejakých 17-18 rokov, najskôr som robila cesto a potom som piekla z neho šamrole, zabitá celá sobota, neporiadok v kuchyni - ale boli vynikajúce, domáce je len domáce, preto máš môj veľký obdiv |:o) |:o) |:o), odvtedy som na domáce lístkové odvahu nenašla (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu