. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Husárske šišky - RECEPT 35775

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2025 8:50
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Husárske šišky


[ recept č. 35775 zo dňa  ]


Husárske šišky


POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 60 šišiek: 100 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 1/2 šálky prášk. cukru obaľovanie, marmeláda. Lieskové oriešky môžete nahradiť aj mandľami alebo orechmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy najemno zomelieme. Maslo, cukor, žltky a soľ zmiesime, pridáme preosiatu múku, orechy a vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 C. Z cesta ušúľame dlhý valec, pokrájame na rovnaké diely, z ktorých urobíme guľky. Do každej guľky rúčkou väčšej varešky vyhlbime jamku. Šišky uložíme na pech a pečieme 12 až 15 minút na prostrednej priečke rúry. Upečené šišky necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. Marmeládu nahrejeme, lyžicou dáme do menšieho mikroténového sáčku, na rožteku ktorého vystrihneme malú dierku. takto naplname jamky v šiškách. Marmeládu v šiškách necháme 1-2 dni schnúť, potom šišky uložíme do škatule.
Sú vynikajúce! V podstate je to recept taký ako na vanilkové rožky, takže som asi z polky cesta spravila rožky a z druhej časti tieto šišky.
<< Viedenské vanilkové rožteky | Husárske šišky | Šťavnatá makovo-orechová bábovka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.12.2013, 12:24)
Krásne (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (24.5.2011, 9:15)
(Y) (Y) (Y) (Y)vyzeraju moc dobre!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.12.2010, 7:30)
Miinka, tie sú kráásne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (23.12.2010, 8:57)
dakujem, Maťka! všimla som si, že sme si zvolili podobný postup prípravy :-) tie tvoje nugátové musia byť super! škoda, že už nestíham spraviť viac! (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu