Katarína V. (tmavovlaska.katka) ID 133148 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
ČOKOLÁDOVÉ MEDOVNÍKY
[ recept č. 35755 zo dňa 22.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
25 dkg medu, 3 žĺtka, 1 vajíčko, 3 PL smotany, 2 PL oleja, 1 KL mletej citrónovej kôry,1 KL mletej škorice, 60 dkg hladkej múky, 1 KL sódy bicarbóny. NA VRCH: biela a tmavá čokoládová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Zohrej med a potom ho spolu s ostatnými prísadami dobre vypracuj na cesto. Masu prikry a aspoň 1 deň ju nechaj oddychovať na chladnom mieste. Na druhý deň tvaruj z neho rukou malé guľky, ktoré zoradíš na plech vyložený papierom na pečenie. V predhriatej rúre pri 180 °C peč do červena. Keď vychladnú, namoč ich do bielej čokoládovej polevy, potom na ne v tenkom prúde lej tmavú čokoládu. P.S. Tento rok som sa rozhodla upiecť pre zmenu celkom iné medovníčky a našla som tento recept. Medovníčky sú chutné a mäkké, príprava je jednoduchá, navyše dobre vyzerajú. Dobrú chuť ! |
 | marta s. (skalička) ID 51393 (3.1.2011, 18:38) |
veľmi pekné,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.1.2011, 17:06) |
Katka mohla by sa ta smotana vynechať alebo je dôležitá my nemôžeme nič mliečne zaujal ma recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (tmavovlaska.katka) ID 133148, mimibazar.sk/tmavovlaskakatka (3.1.2011, 18:23) |
Určite ju treba nahradiť niečím iným tekutým, podľa mňa by to cesto spolu nedržalo bez toho.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.12.2010, 23:15) |
nádhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.12.2010, 10:47) |
výborný nápad medovníčky bez vaľkania a vyzerajú super ja takto niekedy robievam medvedie labky pekné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (Nijja) ID 1003 (22.12.2010, 14:35) |
Vyzerajú krásne!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |