Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
Čokoládový likér
[ recept č. 35701 zo dňa 20.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu
POSTUP PRÍPRAVY
1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko. 2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka. 3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme. 4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. 5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame. 6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať. 7. Skladujeme v chlade.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.12.2015, 11:06) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (30.12.2015, 22:12) |
výborný, nedala som mlieko ale iba smotanu, a menej alkoholu aby si aj deti srkli... alkohol len do 200 ml ... použila som klasickú čokoládu 60% nie na varenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (18.12.2011, 23:31) |
robievala som čokoládový likér z vajec šľahaných nad parou... je výborný, ale prácny...včera som spravila podľa tohto receptu - je super a za chvíľu hotový... pekné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.12.2010, 0:00) |
Evička, likér musí byť fantastický, len ja ho robiť nebudem, lebo potom by som len chodila ochutnávať a to by zle dopadlo, ale recept si odložím, určite sa nejaká príležitosť na jeho prípravu nájde.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (22.12.2010, 9:56) |
Darinka, to poznám Hoci u nás sa takmer nepije, s týmto likérom mám pokušenie ho ochutnávať, tak som pre istotu časť z neho uzavrela do ozdobnej fľaše, aby naozaj niečo ostalo aj na Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.12.2010, 16:57) |
Evička Evička, vďaka tvojmu receptíku budem prvý krát robiť likér. Mam otázočku: musí aj nejakú dobu odstáť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (21.12.2010, 18:37) |
Ivanka, nemám ten pocit...koštovali sme ho včera ešte teplý a bol super. Ináč státím v chladničke zhustne a vždy pred nalievaním ho treba dobre premiešať, lebo vanilka a aj hustá čokoláda má trochu tendenciu sa usádzať, tak si ho nelej do fľaše až doplna. tak veľa zdaru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.12.2010, 13:31) |
Evulienka... mňam... ten je isto skvelý, niekedy vyskúšam. Teraz už mám spravený - samozrejme tiež s pridaním vanilky - "demižón" karamelového  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (21.12.2010, 18:39) |
Evi, uvažovalo som nad karamelovým aj ja, ale keď mi mamina poslala tú čokoládu na varenie s vysokým obsahom kakaa, tak som neodolala kobinácii vanilka-čokoláda. Príjemné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.12.2010, 22:17) |
naaaaadherna fotka,Evicka a likerik je urcite tiez fajnyyyy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (21.12.2010, 11:49) |
ďakujem za kompliment...Prajem krásne sviatky. Eva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |