Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Somlói galuska
[ recept č. 35554 zo dňa 16.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Žlté cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol.múky, štipka prášku do pečiva Orechvé cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol. múky, štipka prášku do pečiva, 1 pol.lyžica mletých orechov Kakaové cesto:2 vajcia, 2 pol.lyžice cukru, 2 pol.lyžice pol.múky, štipka práš. do pečiva, 1 pol.lyžica kakaa Vanilkový krém: 5 dl mlieka, 20 dkg cukru, 1/2 Zlatého klasu,1 vanilkový cukor, 3 celé vajcia....neskôr 1 pol.lyžica kakaa Sirup: 2 dl vody, 1 dl rumu,20 dkg cukru ešte potrebujeme:mleté orechy, hrozienka, šlahačku
POSTUP PRÍPRAVY
Cestá: ako piškótové. Krém vanilkový:2/3 mlieka, cukor a van. cukor privedieme do varu. 1/3 mlieka vymiešame zo zlatým klasom a s 3 žĺtkami a prilejeme do vriaceho mlieka- uvaríme krém. 3 bielka vyšlaháme na tuhý sneh a primiešame do horúceho krému. Sirup:z vody, cukru a rume uvaríme sirup a potom pridáme hrozienka. Vrstvenie: nakrájame si všetky 3 cestá a vrstvíme: žlté cesto-sirup s hrozienkami-vanilkový krém, orechy- kakaové cesto- sirup s hrozienkami-orechy-vanilkový krém, orechové cesto-sirup s hrozienkami- orechy- vanilkový krém do ktorého sme si namiešali 1 pol. lyžicu kakaa. Takto pripravené Somlói galušky vložíme do chladničky aspoň na 12 hodín odležať. Po 12 hodinách vyberáme lyžicou kopčeky na tanier a zdobíme šlahačkou. Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
cestá pred pečením |
![]() |
sirup, bielka a krém |
![]() |
zmiešame vanilkový krém s vyšlahaními bielkami |
![]() |
nakrájame si cestá |
![]() |
vrstvíme |
![]() |
ďajšia vrstva |
![]() |
takto ide do chladničky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Andrea A. (111Andy) ID 76145, mimibazar.sk/111andy (9.2.2011, 10:21) |
práve som dorobila a dala do chladničky,už sa na to teším ako to dopadlo milujem somloi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (11.2.2011, 10:22) |
teší ma dajte vedieť ako chutilo dobrú chuť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (15.1.2011, 13:29) |
mnaaaaaaam toto mám rada teda vlasne všetko čo je sladké:_DD |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (22.12.2010, 11:04) |
aj ja ich milujem, prajem krásne Vianoce a veľa pod  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (22.12.2010, 11:04) |
ďakujem a prajem krásne Vianoce a veľa pod  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.12.2010, 22:55) |
tento dezert je skvelý ja ho nikdy nestíham odfotiť na tanieri  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (22.12.2010, 11:07) |
skoro sa ani mne nepodarilo, bola to posledná porcia, ktorú som stihla prajem prekrásne Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.12.2010, 11:54) |
krásne to vyzerá šťastné a veselé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (17.12.2010, 11:28) |
dakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.12.2010, 11:24) |
zaujímavé Vyzerá to lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (17.12.2010, 10:50) |
ďakujem dievčatá, ešte sa chystám pridať konečnú fázu na tanieri so šlahačkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | dana t. (danulatenko) ID 96133 (17.12.2010, 0:06) |
Tak na tuto dobrotu sa uz dlho chystam... vdaka za recept aj fotodokumentaciu... pri prvom raze to prevelmi pomoze...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (16.12.2010, 19:31) |
perfektny recept aj postup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |