Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Anna V. (piminka) ID 117532 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
GRILÁŽKY
[ recept č. 35523 zo dňa 15.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g kryštálového cukru, 1 ks kondenzované sladené mlieko (salko), 100 g Hery, 100 g Cery - stužený tuk, 200 g mletých orechov
POSTUP PRÍPRAVY
Kryštálový cukor upražíme na karamel (použijeme vyšší hrniec), do ešte horúceho karamelu pridáme salko (pozor kypí). Budete potrebovať pomoc, lebo treba zároveň rýchlo miešať. Môžeme chvíľkami odstaviť a znovu prehrievať na miernom ohni. Odstavíme , pidáme Heru a Ceru a do hladka vymiešame. Nakoniec pridáme orechy. plnku navrstvíme na tortové oplátky, zaťažíme (najlepšie knihami) a odložíme. Ja som krájala po cca 2 hodinách. Nakoniec namáčame do čokolády. ...mňam. :) |
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (9.12.2012, 18:17) |
Zienky ale ked mne sa nikdy nepodari karamel bud sa mi uplne nerozpusti,ale sa mi s toho spravi jedna hrca Co mam robit,aby sa mi karamel podaril som zufala rada peciem,ale karamelu sa bojim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (lopka1) ID 71732 (8.12.2014, 0:18) |
Karamel treba vždy robiť na najsilnejšom plameni, nestišovať a neuberať, rýchlo sa rozpustí cukor, chvílu ešte necháš a hotovo, velmi jednoduché. Hrčky sa robia pri nízkej teplote, ja mam karamel tak za 5 min. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (24.12.2011, 7:36) |
vcera som robila su  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka J. (belatko1) ID 149291 (14.12.2011, 21:59) |
Jej babenky, vy ste úžasné pekárky, to keby ste videli tú moju obrovskú hrču v hrnci, keď som pridala salko A potom som to rozchádzala 2 hodiny. Napriek tomu je už polovica fuč. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana š. (jasal) ID 46921 (22.12.2010, 16:40) |
Super recept, nerobila som nikdy pol na pol cera a maslo, skúsila som a sú naozaj skvelé. Prajem nádherné sviatky!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena Z. (elen18) ID 171412 (20.12.2010, 14:36) |
super receptík včera som ich robila,ale do vianoc určite nevydržia.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea A. (111Andy) ID 76145, mimibazar.sk/111andy (19.12.2010, 17:01) |
Práve som dorobila ,nakrájala sú mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.12.2010, 20:38) |
Robievam ich, ale s Palmarinom, no a na zaklade tvojho receptu som ho vcera urobila na pol s maslom a cerou a su fakt vyborne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna V. (piminka) ID 117532 (16.12.2010, 15:46) |
jéé ĎAKUJEM ...robila som ich prvý krát , ale zdá sa že sa mi vydarili, aspoň tak tvrdia degustátori  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2010, 20:28) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (15.12.2010, 16:31) |
strasne ich lubim, nadherne vyzeraju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (15.12.2010, 10:23) |
Vyzarajú skvele, už sa na ne teším.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (21.12.2010, 18:23) |
A pridávam - sú skvelééééééééééééééé , odporúčam, práve som ich dorobila a nič iné nerobím, iba vyjedám. To zase pôjdu kilečká hore  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |