. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES*** - RECEPT 35309

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 14649 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES***


[ recept č. 35309 zo dňa  ]


Jednoduché ***FRANCÚZSKE  MADELEINES***


POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipka soli, kora z citrónu, 1 lyžica šťavy z pomaranča /alebo citrónu/, 100 g hladkej múky, 1/2 sáčku prášku do pečica, 100 g masla a nejakú formu-formičky /nemusia byť originál na madeleines/

POSTUP PRÍPRAVY

Naskor si v mikrovlnke rozpustíme 100g masla a necháme chladnúť. Do misky dáme 2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipku soli, postrúhanú koru z citrónu a poriadne vymixujeme do hustej peny., do ktorej primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do cesta vlejeme vlažné maslo a pridáme lyžicu šťavy z pomaranča alebo citrónu a dokladne premiešame.
Toto cestíčko teraz poputuje na 2 hod do chladničky! Tento pobyt v chlade je veľmi doležitý, aby sa madeleines správne upiekli......a máme voľno, umyjeme riad, urobíme si kávu, povenujeme sa ratolestiam a...............pripravíme si formu na pečenie madleniek. Ako ste si už iste všimli, moje majú od madleniek ďaleko, ale to vobec nevadí. Formu potrieme pomocou štetca roztopeným maslom a vysypeme polohrubou múkou a tiež na pár minút šup do chladničky. Po dvoch hodinách cesto premiešame a lyžicou kladieme do foriem / len do trištvrte, lebo napuchnú/-nemusíme si dať záležať na tvare, aj tak sa cesto pekne roztečie. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a šup formu dnu. Najskor sa cesto vo formičkách roztečie, potom začnú stúpať okraje a potom aj stred. Asi po 6tich minutách /keď začne stúpať stred madleiniek a robiť sa "hrb" -vraj hrb je podmienka kvalitných madeleines-, znížime teplotu na 150 stupňov a dopečieme ďalších 6-8 minút. A hotovooooo, vyberieme z rúry, vyklopíme z formičiek a dáme vychladnúť na mriežku.
No a ak sa nám chce, možme polovičky koláčikov namočiť v čokoláde.....ja som už nestihla :D sú makučké, voňavé, citrónové...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Povestné "francúzske" hrby
Ja som použila takúto formu
Voňajú aj cez pc ......


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< svadobná torta pre dcéru. | Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES*** | Na krstiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina D. (tina11) ID 1961 (13.12.2010, 13:51)
Zaujalo mato a moje cesto práve spinká v chladničke. Dám vedieť ako sa upiekli a ako chutili. Dík za recept je super bleskovka. pa martina (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (simono) ID 14649 (14.12.2010, 15:30)
ahoj martinka, vydarili sa? (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.12.2010, 17:33)
jééj krásne hrbčeky ti narastli (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (simono) ID 14649 (14.12.2010, 15:30)
(radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu