. .. .. .. .. .. .
. .

Kelový nákyp so smotanou - RECEPT 352

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Kelový nákyp so smotanou


[ recept č. 352 zo dňa  ]


Kelový nákyp so smotanou


POTREBNÉ PRÍSADY

hlávka kelu * kyslá smotana * 3 vajíčka * soľ * rasca * olej a strúhanka na dno formy * PRÍLOHA: dusené zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Keď mi niečo pochváli svokra, tak to už je naozaj úspech. Vďačím za to receptu, ktorý som vymyslela pri pohľade do našej chladničky - bola tam hlávka kelu, niekde v úzadí sa črtala kyslá smotana, v šuplíčkoch som objavila vajíčka, a v chladničkových dverách bolo červené víno, biele víno, whisky a koňak. Nechápem, kam sa podelo moje čučo za 28 Sk za liter!!! Maminky, tento recept je nízkotučný - ak použijete nízkotučnú smotanu a naozaj veľmi ľahký, vyhladnete za rovných 20 minút :-))), a papkáte čistú listovú zeleninku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Kel oberte o všetky listy, umyte ich pod tečúcou vodou a vo veľkom hrnci uvarte. Ak sa oberaním listom dopracujete do stredu, nakrájajte kel na hrubšie plátky a uvarte ich v celistvom stave. Nevarte kel dlho, iba tak, aby boli najhrubšie listy mäkké.


2. Tortovú formu s odnímateľným okrajom vyložte alobalom a to z toho dôležitého dôvodu, aby nevytekala smotana s vajíčkami cez špáry vo forme. Žiadna s odnímateľným okrajom nedrží na sto percent. Na spodok dajte trocha oleja.


3. V miske si rozmiešajte kyslú smotanu s troma vajíčkami, osoľte, okoreňte a hlavne dovarte všetky listy.


4. Uvarené listy kelu vyberte z hrnca a nechajte odkvapkať na čistej utierke. Potom začnete prekladať kel s kyslou smotanou. Na spodok dajte kelové listy, na to capnite 2-3 lyžice kyslej smotany rozmiešanej s vajíčkami a opakujte postup, pokiaľ nedomurujete nákyp až po vrch formy.


5. Takto nejako. Ak máte v chladničke tvrdý syr, kľudne nastrúhajte syr medzi jednotlivé poschodia kelového nákypu.


6. Vrch oblejte zvyšnou smotanou, zakryte alobalom a upečte. Piekla som ho asi hodinku pri teplote 220 stupňov. Potom nechajte vychladnúť. Netreba do úplného vychladnutia.


7. Formu s upečeným kelovým nákypom obráťte dole papuľou, odstráňte odnímateľný okraj a zbavte sa alobalu. Ozdobte čerstvou zeleninou a posypte bylinkami. Odkaz pre všetkých, ktorým sa jedlo zdá až príliš light: Kľudne ho zalejte majonézou alebo tatarskou omáčkou a zjedzte o polnoci pri telke.


8. Polovychladnuté krájam ako tortu a podávam s dusenými zemiakmi. Jedlo je výborné a nepriberiete ani gram. ODKAZ pre nemenovanú 47 kilovú Alexandru: "Saška, toto jedlo si môžeš urobiť aj Ty, ale nepridaj žiadne vajíčka ani kyslú smotanu a tobôž nie dusené zemiaky! Iba samotný kel. Nezabudni. Je to prospešné Tvojej krajšej a krajšej figúre, pri ktorej ma prechádza zrak!"



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Makové žemle alebo tvz. makovky | Kelový nákyp so smotanou | Slivkový kompót na 4 spôsoby >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika k. (okalova1) ID 287809 (12.2.2014, 17:52)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.10.2013, 13:27)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Svet1) ID 93069, mimibazar.sk/svet1 (2.10.2013, 12:35)
Paráda! Len som robila takú detskú verziu :-) Listy som nakrájala a až tak dala zapiecť, aby si ľahšie naberali a nemusela som im to potom krájať :-D
ODPOVEDAŤ
Maria S. (majka 1654) ID 145533, mimibazar.sk/majka1654 (12.7.2011, 22:30)
tak kedže ja moc kel nemusím dnes sme tento nákyp urobili a bol perfektný pridala som len šunku a ostala mi malá cuketka tak som ju nakrájala medzi vrstvy na kolieska a všetkým to chutilo dokonca aj manželovi :-)
Musíte mat strašne vela času ked tolko vyvárate a musim povedat ze vaše recepty sú úžastné určite ešte vela vyskúšam :-) hlavne tie s krevetkami kedže aj mi sme milovníkmi morským príšeriek ......... len tak dalej foťte aby sme mali dobrú inšpirácii hehe :-))))))
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (sunjana) ID 43458, mimibazar.sk/sunjana (21.1.2010, 22:44)
Milá Marcelka, tak dnes večer som tento váš recept vyskúšala, tiež som bola na tom podobne ako vy, v chladničke nič poriadne... akurat kel, ale keďže som mala predsa doma ešte čosi navyše, pridala som to - 10 dkg tvrdého syra, 1 črevkový syr, bazalku, toto som zmiešala s pochuťkovou smotanou a medzi jednotlivé vrstvy som pridala ešte asi 12 plátkov šunky... No fakt, neskutočne dobré, tá chuť pečeného kelu... vyborne!!!!! (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y)
Dakujem pekne za tip (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petra Hanzelová (petka747) ID 22579, mimibazar.sk/petka747 (28.9.2009, 19:10)
ďakujeme za super receptík, robila som ho dnes a nevedela sa dojesť..a chutil aj mojim mäsožravým chlapom a starkej, takže odovzdávam pochvalu!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (petula) ID 4825 (26.2.2007, 14:38)
Marcelka, tak tento recept som vyskúšala cez víkend a bolo to mňam-mňam (clamp). A vylepšila som to mletým mäsom kvôli mäsožrútom - manželovi a svokrovi :-D.
Vďaka za inšpiráciu (F) (K)
Monika
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.11.2006, 13:09)
krásny dizajn to má....milujem takú zelenú farbu (jablkovo -hráškova zelena) a teraz aj kelová :-) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (11.11.2006, 12:55)
Tak aj ja som dnes zuzitkovala tymto sposobom kel, ktory mi stal v chladnicke :-). "Vylepsila" som ho cesnakom (odkukane od Lusu ;-)) a este som tam prihodila parok, ktory nam zostal zo vcera. A teda je to dobrotka ze az... :-D
Super receptik, odporucam, vdaka Marcelka... :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (lussu) ID 1001, mimibazar.sk/lussu (10.11.2006, 12:52)
teda marcelka fakt vyborne (*) (*)Akurat mi nedalo a zo zvedavosti som pridala do smotany 2 struciky cesnaku a je to fajne. Keby to drahemu nechutilo aspon mi viac ostane,a som zvedava co drobec na to povie :-)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (30.8.2006, 21:20)
Macka, toto si ako vymyslela? pri tomto kelovom pekáči ma napdlo....pamätáš na babičkine kelové fašírky ? Nespomenieš si na receptik? Inak toto rada vyskúšam v rámci odtučňovacej diéty, pretože konečne začíname po lete makať (do plaviek..pozn. leto 2007) takže tento receptik určite otestujeme aj u nás doma.
Len neviem načo ho robiť, keď sa z toho "nenažerem", ako sa vravi, nie je škoda si hubu špiniť.. ;-) ;-)?
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:28)
Aluška, prepáč mi, ale nemáš pravdu! Naozaj nie je škoda hubu špiniť, v orálnej dutine (pardón verbálnej) máš samočistiaci slinný proces, horšie je to zo zubami... ;-) Sorráč, ale na zubnú pastu Ti naozaj neprispejem, ak si umývaš zuby po každom jedle, obmedz jedlo a ušetríš aj na zubnej paste a zubnej niti (jedlo ide aj pomedzi zuby, to už je nehoráznosť!) :-D :-D :-D. FAKT som to vymyslela... Keď sa Ti to zdá moc diétne, nie že k tomu zješ ako naposledy pri čínskej kapuste 7 decový pohár tatarky! To neschudneš ani do plavkovej kolekcie leto 2009! (K)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (30.8.2006, 21:19)
Ahoj Marcelka,
priznam sa,ze kel ja nemusim,ale ci veris ci nie urcite by som to ochutnala.Perfis do vyzera. :-P (Y) (*)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:24)
Ahoj Andy-Deni :-D :-D :-D, ver alebo never, ja kel tiež nemusím, ale nekúp ho, keď 2-kilová kelová čerstvoodrezaná hlava stála 16 Sk!!! :-P :-P :-P. Je to výborné, škoda že to muž zbodol... Pa a ďaaaakujem za Tvoje verné komentáre!!! (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (30.8.2006, 21:30)
Marcelka,keby si byvala tu u nas v NZ,tak by si nemusela kupovat kel,baklazan,brokolicu a pod..Ja tu mam dobru kamaratku,ktora sa vydala do Nesvad, a ta nema uz kde davat zeleninku oni su skor masovy tak ju nosi ku mne,ale keby si videla ake su to kusy ako z rozpravky.No co uz.Pa Deni. :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.9.2006, 23:16)
Deniska, tento Tvoj komentárik som akosik nedokomentovala :-) POzdravujem Tvoju kamošku a rada sa prisťahujem :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu