. .. .. .. .. .. .
. .

KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou - RECEPT 35199

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou


[ recept č. 35199 zo dňa  ]


KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto použite akékoľvek chcete. ***Ja som tentoraz spravila rýchle domáce od starej cukrárky z Gemera. ***** Do pravej krémešovej plnky sa nedáva vôbec maslo ani žiaden tuk!! S maslovou plnkou sú to rôzne krémešové obmeny, výnimkou je medový krémeš tam maslo patrí/.*****Ponúkam vám naozaj výbornú plnku, aká sa používa u nás na Gemeri. Samozrejme, každá gazdinka dáva iný pomer mlieka, pudingu, cukru atď. Nám sa osvedčil tento recept.** ****************************************************************************** CESTO: 0,5 kg hladkej múky***500 g Hera***9 PL kyslého mlieka-napr.acidko Sabi plnotučné***štipka soli******** zo surovín vypracujeme cesto a necháme odstáť 12 hodín, najlepšie cez noc. Na prípravu krémeša na veľkom plechu, je potrebné dávku zdvojnásobiť. Pečieme na obrátenom plechu obliatom studenou vodou alebo na pečiacom papieri pri teplote 210 - 220°C cca 15 - 20 min záleží od rúry. Vidličkou popichám len spodný plát, vrchný je krásny, keď je takto nafúknutý. Upečené cesto sa krásne oddelí od plechu.Keď si netrúfate, upečte ho na papieri.Podoberieme ho dlhým cukrárskym nožom a až letné zošuchneme z plechu, horúce by sa nám polámalo, je veľmi krehučké. ******************* Môžeme ho použiť aj na šatôčky a rožky s náplňami. Vrchný krémešový plát pokrájame na štvorce a naukladáme na plnku. ************************************* Je to veľmi starý recept od cukrárky Marinény z Muráňa. ***************** PLNKA: 1 liter mlieka*** 150 - 200 g cukru*** 1 vanilkový cukor*******5 - 6 vajec***1 balenie vanilkového pudingu Oetker alebo zlatý klas*** 4 - 5 PL polohrubej múky**********Z mlieka, vanilky, polovice cukru, múky, žĺtok a pudingu uvaríme kašu. Ešte do horúcej, ale nie hneď po stiahnutí z ohňa, počkáme cca 5 - 10 min zľahúčka a postupne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, št.soli a zvyšnej polovice cukru. Sneh sa trochu zrazí, aby po vychladnutí krém nezostal riedky, čiže tak to má byť. Plnka je ľahká a natrasená, sú v nej akoby bublinky. ************ Ja zvyknem robiť plnku z 1,5 litra mlieka a samozrejme k tomu prispôsobím ostatné prísady. ******** Odfotený krémeš je pokrájaný ešte teplý, preto rez nie je hladký, hoci v tomto prípade ani úplne nebude, pretože plnka nestuhne "na glej" . *****Ešte taký tip: ak chcete mať peknú žltú plnku a žĺtka z vajíčok sú bledé / a to platí aj v prípade, keď pečiete piškótu/ pridajte na koniec čajovej lyžičky kurkumu, nemajte strach, kurkuma nijako plnku ani piškótu neochutí / ************* ********* Najlepšie je večer upiecť a konzumovať ho na druhý deň - je taký pekný celistvý a cesto sa nedrobí. Dobrú chuť prajem!

POSTUP PRÍPRAVY

***
<< Pomarančová pochúťka | KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou | Hokejová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (26.2.2011, 15:23)
ja len chcem podotknut, ze asi sa do plnky maju vmiesat tie zltka, vsak? nikde to nepisete, ale asi hej, ze? ja vzdy ked to vmiesavam - nikdy nie do celkom studeneho, tak sa mi vzdy to zltko asi uvari ci co ,-) ostane v hrckach...
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.3.2011, 13:33)
Nie, nie ......žĺtky sa uvaria v mlieku - keď varím kašu, dám ich ešte do studeného mlieka ... :-) a do hotovej plnky pridám sneh z bielkov, teraz som
dala do príliš horúcej - preto mám viditeľné hrčky :-$ ale ony tam trochu budú i keď sa to dá teplého krému - také malinké, to nevadííííííí (L) (L) (L) (F)

juuj, sorry Barborka, teraz som si všimla, že som to fakt nenapísala
do receptu - ďakujeem za upozornenie ........ a nie je to náhodou tá
Barborka ......na ktorú si myslím, že je ??
NEVYKAŤ, prosím
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (17.3.2011, 13:37)
ahooooj stratená (pusa)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.3.2011, 13:40)
chi - chi, ahoj, som ti písla maila práve (pusa)
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (8.12.2010, 10:46)
už som na tento receptík čakala moja.... takže ukladám (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:07)
(pusa) (pusa) (pusa) (hello)
ODPOVEDAŤ
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (8.12.2010, 10:29)
receptík mám už uložený (Y) ... len jedna technická otázka ... nechápem to "Pečieme na obrátenom plechu vyliatom studenou vodou" ,-) ... nedá sa to nejako polopatisticky vysvetliť? (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:05)
,-) aha, to som presne odpísala zo starého receptu tak ako bolo .....takže
obrátený plech je otočený tou spodnou stranou hore a iba ho strčím pod studenú vodu, oblejem a hotovo ...dám cesto a pečiem, ale pozor je veeľmi
krehké, ono by sa malo po upečení samo oddeliť od plechu, no niekedy treba trochu nožom podobrať.
(L) (L) (L)
a myslím, že sa dá aj na papieri piecť kľudne, lebo taštičky som robila tak....
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2010, 10:27)
zaujímavé s takýmto cestom nepoznám, ukladám (L) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:07)
(L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.12.2010, 20:22)
zaujímavý krémešík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 7.12.2010, 21:11)
je veeľmi dobrý aj keď na foto to možno tak nevyzerá..... tu, u nás, je to už starý osvedčený receptoš (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu