Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Čajové pečivo z lisu :-)
[ recept č. 35142 zo dňa 6.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250g masla, 100g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, 300g hladkej múky.
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo, cukor a vajíčko spolu zmiešame - najlepšie mixérom a nakoniec pomaly pridáme múku.Necháme odležať v chlade.Potom plníme do lisu na pečivo a pomaly vytláčame alebo striekame na plech rozne tvary.Plech nebol ničím namastený a ani som nepoužila papier na pečenie.Najlepšie sa mi to robilo na čistý plech.Pečieme asi tak na 180 * C tak dlho,pokiaľ sa nám pečivo nesfarbí - kontrolujeme,záleži od trúby.Nakoniec posypeme práškovým cukrom.Z tejto dávky sú asi dva plechy,preto sa oplatí robiť z dvojitej,pretože pečivo je jemnučké a lahodné.Namiesto masla sa može použiť iná náhrada,ale podľa mňa je najlepšie obyčajné maslo.
Nepozerala som recepty,tak dúfam,že som od niekoho neokopírovala.Ak áno,tak sa ospravedľňujem!
Prajem dobrú chuť |
Marika S. (MarikaZH) ID 81720 (2.2.2013, 22:59) |
výborný recept Ja som si cesto rozdelila na dve časti. Väčšiu a menšiu. Do tej menšej som pridala kakao. Potom som opatrne obe časti zmiešala, napchala do pištole. Výsledok sú krásne mramorové koláčiky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
slavka m. (slakva) ID 97322 (14.6.2011, 9:35) |
dnes idem na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria D. (mrlka) ID 1992, mimibazar.sk/mrlka (13.12.2010, 23:01) |
vyzeraju uuuzasne, prosim Ta pekne ako robis miesis to cesto aby sa ti cez lis dobre vytlacali? ja mam lis tescoma a kazdy rok skusam ine cesto a nedari sa mi to pekne vytlacat na plech som zvdy z toho zufala. tie tvoje su nadherne..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária K. (konteska) ID 177553 (upravené 17.2.2011, 17:10) |
Ďakujem za pochvalu!Cesto miešam mixérom a potom ho nechám v chladničke odležať asi tak 1/2 hod.Ja som zo začiatku robila chybu,že som pečivo vytláčala na papier na pečenie.Je lepšie pečivo vytláčať na čistý plech-nemusí byť ani namastený.Neviem,kde robíš chybu ,možno je to naozaj cestom a prípravou,ale každopádne Ti prajem veľa šťastia v nových pokusoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.12.2010, 20:21) |
Mňamka toto určite vyskúšam. Tiež som si zaobstarala lis, tak už ho stačí len vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (6.12.2010, 17:41) |
Ahoj Mária, podarili sa Ti krásne, ja som si v piatok kúpila nový list na takéto pečivo, myslím že tá také isté tvary ako sú Tvoje, ale pečivo sa mi nie veľmi podarilo. Mala saom recept odtiaľto na čajové pečivo, sú tvrdé, zle sa mi vytláčali z listu a tiež som zistila že najlepšie sa robia na suchý plech, ale musel byť úplne studený. Ak bol trošku vlažný, nechceli mi tie kolieska držať na plechu, no poviem natrápila som sa a keď som ich upiekla, tak ani chuť nebola veľmi dobrá. Ale skúsem ešte toto Tvoje cestíčko, to vyzerá ako linecké, určite budem skúšať. Máš ich krásne - na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria D. (mrlka) ID 1992, mimibazar.sk/mrlka (13.12.2010, 23:02) |
podobne takto bojujem aj ja s tym lisom kazdy rok,nedari sa mi to pecivo davat na plech neodliepa sa mi dobre od lisu nezostava to pekne na plechu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária K. (konteska) ID 177553 (6.12.2010, 20:10) |
Ahoj,ďakujem za pochvalu.Je pravda,že ja som sa prvý krát natrápila,pokiaľ som zistila,ako s tým lisom pracovať.Suchý plech je naozaj najlepší a pečivo sa vobec neprilepí na plech.Ja používam všade iba obyčajné maslo,pretože som v zahraničí a iný tuk tu ani nedostanem.S maslom mi to chutí najviac,pečivo je podľa mňa veĺmi lahodné a moj manžel spapká takúto nádielku na posedenie Držím palce pri ďalšom pokuse  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |