
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana S. (alish) ID 39861 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Úžasné koláče plné tvarohu a lekváru[ recept č. 35076 zo dňa 4.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohr. múky, 3,5 dcl teplého mlieka, 50g droždia, 5 ČL kryšt.cukru, 1ČL soli, 1 dcl oleja Plnka : 2 hrudkové tvarohy, l vajce 20 dkg kryšt.cukru, l vanilka, cca 2O ks okrúhlych piškót. Lekvár podľa vlastného výberu -mal by byť tuhší- u nás ide najviac lekvár z čiernych ríbezlí, ale dobrý je aj slivkový alebo jahodový. V tomto koláči je množstvo tvarohu a vnútri džem až po okraj koláča, nemusíte sa k nemu prehryzť cez suché cesto......mňam POSTUP PRÍPRAVY +++ OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Preosejeme si múku a pridáme 1 ČL soli ![]() Kvások si pripravíme z asi 2 dcl teplého mlieka + 5ČL kryšt.cukru a 5O g droždia ![]() Do múky so soľou pridáme vykysnutý kvások, zbytok teplého mlieka, 1 dcl oleja, premiešame trochu varechou a potom domiesime rukou. Najprv sa vám to bude zdať riedke, ale po vymiesení je to akurát. Môžte pri miesení ešte pridať 1-2 ČL oleja. Vymiesené cesto posypeme hrsťou polohr. múky a dáme vykysnuť na cca 30-45 minút. Aby to vyzeralo asi takto.... ![]() Cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku - ja to robím priamo na pracovnej doske a rukami cesto roztlačíme asi na 25x30 cm a vykrajujeme buchty s pohárom s priemerom asi 5 cm tak, ako vidno na obrázku- t-j. nemusia to byť celkom pekné krúžky, ale výjde Vám ich 18 ks. T.j. po 9 ks na 2 plechy. ![]() Rukami každý krúžok trochu roztlačíme ![]() Do stredu máme kopcom ČL lekváru- ako som už písala radšej tuhší, ale pozor, musí byť v stave,aby sa dať roztlačiť prstami, nesmie byť vysušený ako hrudka ![]() Neviem ako by som popísala tento úkon, ale skúsim. Cesto zdvihnete z dosky, prstami podvihneme zospodu stred a okraj prehnete smerom dozadu. Tým sa roztiahnu okraje koláčika natenšie. Robí sa to obomi rukami, ale ja som jednou musela fotiť ![]() Buchtu položíme na dosku, spojíme všetky štyri rohy a urobíme z toho takúto buchtičku, ktorú potom otočíme naopak a položíme na olejom vymazaný plech- tak, aby boli 3x3 buchty na jednom plechu ![]() Toto je veľmi dôležitý úkon. Otočenými spojenými prstami každú buchtu roztlačíme takto.... ![]() a ešte takto ....... Potom okraje každej buchty potrieme rozšlahaným vajcom s 1 ČL oleja ![]() Kým nám cesto v miske kysne, pripravíme si plnku - t.j. zmiešame tvaroh + vajce + do toho nastrúhame cca 2O ks okrúhlych piškot.(aby tvaroh netiekol). Cukor a vanilku pridáme až vtedy, keď už máme pripravené buchty na plechu a sú dookola potrené vajcom. ![]() Plnku dobre vymiešame a rukami formujeme tvarohové guľky s priemerom asi 3 cm a kladieme ich na stred buchty. ![]() Vidličkou potom guľku roztlačíme na buchte - tým sa trochu zväčší aj priemer buchty. Plnka bude mať hrúbku asi 1 cm - mňam. Takto pripravené buchty posypeme škoricou , vidličku zabodneme do buchty v mieste tvarohovej plnky asi 2x tak,aby sa vidlička dotkla plechu - nebojte sa, lekvár Vám nevytečie. Robí sa to vraj na to, aby z buchty mohla pri pečení unikať para( informácia od starej gazdinej, ktorá ma tento recept naučila) ![]() Pečieme na 180 -200 st.C. A takto vyzerajú hotové ![]() No a toto je dôkaz, že ten lekvár je naozaj v celej buchte a nie len v strede Prajem dobrú chuť a verím, že to bude aj Váš najobľúbenejší kysnutý tvarohovo lekvárový koláč. My tieto koláče súkromne voláme Holecovské koláče, lebo recept mám od pani Holecovej - svokry mojej dobrej priateľky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
anna v. (anya23) ID 38976 (11.10.2013, 19:42) |
recept som sice citala az od polovice ked som nevedela co s roztekajucim sa tvarohom ale okrem cesta som spravila kolaciky podla vas a boli naozaj super,recept ukladam a nabuduce spravim aj cesto podla vas ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária M. (likavka) ID 53375 (10.12.2010, 19:28) |
Takto len s opačnou plnkou robim Moravske kolače,ktore ma naučila švagrina z Moravy.Dnu davam tvaroh a hore sliv.lekvar zmiešany s rozmixovanym badianom a ta vona po byte ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (10.12.2010, 18:50) |
Alenka, daj vedieť, či sa podarili ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (10.12.2010, 13:38) |
Mňaaaaaaaaaam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (5.12.2010, 20:35) |
Treba vyskúšať, dúfam,že Vám budú aj chutiť ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.12.2010, 20:14) |
krásne koláčiky Zuzanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta R. (marta6297) ID 162997 (5.12.2010, 19:02) |
Zuzka super receptik, kolaciky vyzeraju perfektne. Ja som robila dnes hanacke kolace, prave dopijam caj, ktory som si k nim pripravila ... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.12.2010, 18:41) |
tak toho tvarohu a lekvaru uz veru nemoze byt viac...super!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (5.12.2010, 18:29) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (5.12.2010, 18:16) |
super..tie musia byt!!!vyborne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |