
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Pečené zemiaky s rozmarínom[ recept č. 35022 zo dňa 3.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme. 2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky. 3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou. 4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril. 5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád. POZNÁMKA: skvelú chuť zemiakom dodá aj slanina - stačí na každý zemiak dať plátok dobrej slaninky a dobrota je zaručená. |
![]() | Denisa K. (nina87) ID 3447 (28.6.2011, 16:28) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.12.2010, 20:16) |
takéto zemiačky musia byť vynikajúce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:45) |
No je to úplne jednoduché a chutné...a hlavne mi to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine, keď sme sa ako deti neskutočne tešili na varené či pečené zemiaky v šupke a ešte horúce ich prehadzovali v rukách a chceli ich čím najskôr zjesť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.12.2010, 11:38) |
Joj Evička, ty si mi ale narobila chute. Zbožňujem takto pripravené zemiačiky, pripomína mi to aj detstvo, mamina samozrejme, že dávala do rúry len zemiačiky, vybrala ošúpala a jedli sme to s cibuľou a kefírom, mňam | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:46) |
Ivanka, aj mne to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (3.12.2010, 23:49) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:47) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (3.12.2010, 21:51) |
joj,milujem zemiaky s rozmarinom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 9:32) |
Martinka, len treba ratat, ze ta horcica zacne najskor priharat, tak tam tie zemiaky naozaj treba mat tak maximalne 15 minut...ale je to chutne ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |