Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Škoricové hniezda
[ recept č. 32804 zo dňa 16.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
NA KVÁSOK : 1 lyžicu hladkej múky, 40 gr droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka NA CESTO : 500 gr polohrubéj múky, 70 gr kryštálového cukru, 2 žĺtky, 200 ml vlažného mlieka, 100 gr rozpusteného masla, múku na pomúčenie dosky, 100 gr zmäknutého masla na natieranie, 2 balíčky škoricového cukru, 2 lyžice jemného kryštálového cukru na posypanie, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka vymiešame kvások a necháme na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešame s cukrom a so soľou. Pridáme žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, 50 gr rozpusteného masla a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Natrieme zmäknutým maslom, trikrát preložíme po šírke a potom ešte po dĺžke. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozváľkame na hrúbku 7 až 8 mm. Potrieme zvyšným rozpusteným maslom a posypeme škoricovým a kryštálovým cukrom. Cesto pevnejšie stočíme a pokrájame na plátky hrubé asi 1,5 až 2 cm. Uložíme plochou stranou na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu kysnúť. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 C pečieme asi 15 minút. Hotové poprášime jemným kryštálovým cukrom. |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (26.4.2012, 12:58) |
dnes som robila tento receptik je najlepsi uz som robila vela sposobov ale tento ukladam fantasticky dakujem za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (16.10.2010, 21:09) |
Určite vyskúšam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.10.2010, 20:35) |
môžu byť výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |