končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
IDA T. (varacova) ID 29558 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pagáče z curkrovej repy plnené slivkovým lekvárom[ recept č. 32357 zo dňa 3.10.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 dcl mlieka,1 kocka droždia,0,5kg hladkej múky,0,5kg polohrubej múky,1 hera,1dcl oleja,1 uvarená a postrúhaná cukrová repa,7-10 lyžíc prášk. cukru,1 hrnček nemletého maku,1 žĺtok,1celé vajce,soľ ,2 vajcia na potretie pagáčikov ,slivkový lekvár na naplnenie POSTUP PRÍPRAVY Z droždia,cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások.Múku preosejeme do misky, v ktorej budeme miesiť cesto pridáme vajce,žĺtok,kvások,postrúhanú cukrovú repu,rastlinný tuk,olej,soľ,nemletý mak a práškový cukor. Vypracujeme cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme kolieska do stredu kolieska dáme lyžičku slivkového lekváru,koliesko zabalíme a zabalenou časťou otočíme smerom na dol a ukladáme na vymastený plech.Uložené na plechu potrieme vajcom.Dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupńov.Ak máme viac cukrovej repy môžeme ju uvariť, nastrúhať a dať do mrazničky aj na niekoľko mesiacov.Pagáčiky môžeme piecťaj vtedy keď nie je práve sezóna na cukrovú repu.Prajem Vám dobrú chuť!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI cukrová repa uvarime cukrovú repu... uvarená cukrová repa.... ošupaná repa... vymiesime cesto... prísady spolu zmiešame ... aj nastrúhanú repu pridame kvások.... vymiesené cesto vykysnuté cesto domáci slivkový lekvár vykrajujeme a plníme...... zabalené... ukladáme na plech upečené :) Dobrú Chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Martina K. (MartinaK.) ID 228762 (4.3.2012, 19:32) | |
Robila som dnes z polovičnej dávky - pre seba som plnila slivkovým lekvárom, mužovi som neplnila ničím.. ale stavím sa, že ako príde z práce, tak mi zhltne tie moje plnené. Fakt výborné, odporúčam, sú mäkkučké. Mňam. | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.10.2010, 17:00) | |
veľmi zaujímavé a hlavne pre mňa netradičné pagáčiky , je to zrejme niečo podobné ako české řepánky | |
ODPOVEDAŤ |