Andrea P. (galanecka) ID 81928 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Bábovka z červeného vína
[ recept č. 32208 zo dňa 29.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept som dostala od jednej známej z Rakúska, máme ho veľmi radi, tak skúste aj vy. Budeme potrebovať: 250g Palmarínu (Heru, maslo), 250g prášk. cukru, 150g čokol. na varenie, 4 vajíčka, 250g hladkej múky, 1,5 dcl červeného vína, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, 2 káv. lyžičky kakaa, 1káv. lyžička mletej škorice
POSTUP PRÍPRAVY
Postup: Vymiešame palmarín s cukrom a žĺtkami do penista, pridáme rozpustenú čokoládu(v mikrovlnke alebo nad parou) ďalej pridáme 2 káv. lyž. kakaa, 1 kav. lyž. ml. škorice, práš. do pečiva zmiešame s múkou a postupne pridávame múku a prilievame červené víno. Nakoniec urobíme sneh s bielok a vmiešame ho do hmoty. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou, pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 stupňov celzia. Fotky som nestihla, lebo u nás nestačí ani vychladnúť. Prajem dobrú chuť. |
Andrea P. (galanecka) ID 81928 (30.9.2010, 8:25) |
Veľa ľudí sa čuduje, či tam nie je cítiť to víno, ale nie je, tá kombinácia je zvláštna, ale chutí výborne a s dobrou kávičkou no pohoda. Vôbec nie je suchá. S tými orechmi môže byť ešte viac zaujímavá skúsim ´ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (29.9.2010, 16:40) |
to je zaujimava kombinacia.... ako to chuti? je tam citit vino? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | slavka b. (slawi75) ID 113183 (29.9.2010, 18:34) |
Veronika vobec tam vino nie je citit,je to taka zaujimava kombinacia.Nie je to suche ako klasicka babovka no proste mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.9.2010, 12:19) |
tak ked budem mat doma cervene vinko tak skusim.... vypada to zaujimavo...... alkohol v jedle je uzasny....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (29.9.2010, 15:56) |
Tiez som robievala babovku z cerveneho vina,ale davala som do nej posekanu coko a posekane oriesky.A tiez ju mam z AT.Teraz uz sme na bezlepkovej diete, tak som ju uz dlho nepiekla.Musim ju vyskusat z bezlepkovou mukou.Dik za pripomenutie.To verim,ze zmizne rychlo je to dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |