Eva A. (Eviana) ID 114156 |
 |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Hubovo-smotanovo-kuracie cestoviny
[ recept č. 31858 zo dňa 20.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
hrsť sušených húb - tu kozáky, hrsť čerstvých húb (lievik trúbkovitý), 400 g kuracích pŕs (akurát dve prsia do dlane :)), smotana na varenie, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať, solčanka, soľ, mleté korenie, adžiga, mletá rasca, halúzka ligurčeka lekárskeho
POSTUP PRÍPRAVY
...a zasa hubová téma - tentokrát cestoviny so skvelou omáčkou...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame |
![]() |
...zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1x1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky (chceme aby dal jemnú príchuť, nie aby chuť hríbikov zabil:)) |
![]() |
...na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2-3 PL olivového oleja |
![]() |
...dáme smažiť kuracie prsia |
![]() |
...jemne ich okoreníme |
![]() |
...smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej |
![]() |
...pridáme kúsky cesnaku (dosť veľké, aby sme ich neskôr mohli vybrať a pretlačiť) |
![]() |
...pridáme cibuľu |
![]() |
...teraz si začneme všímať namočené sušené huby - poriadne z nich zlejeme vodu a vysypeme ich do panvice |
![]() |
...tu pretláčam cesnak naspäť... už nasiakol hubami a cibuľou (ak by sme ho pretlačili hneď v úvode, jedlo by naopak natiahlo silnú chuť cesnaku a chuť húb by zanikla). Podusíme spolu cca 15 minút, keď máme pociť, že je málo tekutiny, podlejeme vodou. |
![]() |
...čerstvé huby si očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky |
![]() |
...asi takéto :) |
![]() |
...čerstvé huby vysypeme do panvice |
![]() |
...dochutíme - korením, rascou, adžigou, solčankou, soľou.. podľa chuti |
![]() |
...pridáme halúzku ligurčeka (domácky názov vegeta) a všetko spolu dusíme cca 5 minút |
![]() |
...vlejeme smotanu na varenie |
![]() |
...necháme prevrieť |
![]() |
...do vriacej hmoty vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať - maximálne minútku |
![]() |
...odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať. A je to... naozaj skvelé :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina B. (kluara) ID 11238 (14.10.2010, 20:05) |
akurát som ich dorobila, sú úžasné, syn už vylízal tanier ja som si tam pridala ešte bambino  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:40) |
Martinka... vďaka za skvelú správu veľmi sa teším, že Vám chutilo a že syn aj tanier vylízal je nádherná informácia, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (21.9.2010, 20:51) |
Ďalší super hubový recept z Tvojej dielne, robievam podobne, akurát len s čerstvými hubami, je to super jedlo a hlavne rýchlo navarené, čo nám vyhovuje, však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2010, 21:11) |
Ďakujem Darinôčka ... presne tak... rýchlovka a naozaj výborná... použila som aj sušené - kozáky aj čerstvé - lieviky... a mäsko som tam pridala hlavne kvôli chlapom, mne by tam vôbec nechýbalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2010, 21:09) |
Ďakujem Martinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:35) |
Tak z teba sa uz stala hotova hubova kralovna Evulik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 21:37) |
Slávuška... obávam sa, že skor hubomaniak ako kráľovná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:39) |
vyskusam pozajtra a miesto smotany dam rastlinnu smotanu rama  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 21:40) |
Skvelý nápad, ja som ju tu v obchodoch ešte nevidela... pred Vianocami sa chystám na väčšie nákupy mimo SK, tiež mám v pláne si ju kúpiť... inak zatiaľ používam tú na varenie, je jemná ako šľahačková a má len 10% tuku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:43) |
urcite si ju kup,ja ju pouzivam vzdy namiesto ozajstnej aj sa hodi ked je 90 DD  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 21:46) |
...no veď aj to je ten dôvod prečo si ju chcem kúpiť ... teda samozrejme okrem mojej prirodzenej ženskej zvedavosti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:33) |
dobrotka k pohledáání Evka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 21:35) |
ďakujem Maťka... si rýchlejšia ako blesk... ešte vložím prac. postup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (20.9.2010, 21:29) |
tak na toto som mala práve chuť ale hríbiky sme inak minuli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 21:36) |
Sylvuška... hríbiky stále ešte rastú a ešte nejaký čas porastú... prípadne možno použiť šampiňóny alebo hlivu z obchodu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (20.9.2010, 23:19) |
dobrý nápad ďakujem za nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2010, 21:12) |
Nie je za čo Sylvuška... a ja už viem, čo spravím nabudúce z húb... gulášik podľa Teba... aj keď ako si písala fotka sa moc nevydarila, chute si mi narobila riadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (21.9.2010, 21:21) |
ozaj bol moc dobrý Ja ti potom napíšem,aké boli tvoje cestovinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2010, 21:39) |
Verím Ti každé jedno slovo... asi si si už všimla, že som hubomilovník takže hubový guláš je pre mňa prechádzka rajskou záhradou... dám Ti vedieť, keď ho spravím... len teraz musím pár dni trošku krotiť svoje hubokuchárske praktiky... moji chlapi už brblú "zasa huby"? Tak zajtra bude ryžový nákyp a šošovicová polievka... Ešte raz vďaka za Tvoj skvelý recept a inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |