
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vierka D. (Vierockaaa) ID 166468 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Rýchla Prešovská štrúdľa[ recept č. 31772 zo dňa 19.9.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká Špeciál 80 g maslo 1 žĺtok 1 dl mlieko trošku soli POSTUP PRÍPRAVY Postup: Na dosku preosejeme múku, pridáme maslo, žĺtok, soľ a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke 1/2 hodinu. Plnka: 1 1/2 kg jablká 1 bal. škoricový cukor 9 lyžíc kryštálový cukor Jablká očistíme, postrúhame, ale možno ich aj pokrájať na tenké plátky, premiešame s kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Rozdelíme na tri časti. Z chladničky vyberieme cesto rozdelíme ho na 3 diely. Každý diel rozvaľkáme na pomúčenom obrúsku. Pokvapkáme maslom, posypeme troškou strúhanky, posypeme jablkami a zvinieme pomocou obrúska. Po každom otočení cesto natierame maslom, aby sa pri pečení lístkovalo. Vyrobíme tri štrúdle. Vložíme ich na vymastený plech. Počas pečenia ich aspoň 1-2 krát potrieme maslom. Pečieme v horúcej rúre do zlatista. Necháme vychladnúť a potom krájame Recept som stiahla zo stranky http://www.mojerecepty.estranky.cz/clanky/dezerty-a-mucniky/jablkove-kolace-_ovocne_.html , ked upeciem pripojim aj foto s komentarom. |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (24.9.2010, 22:20) |
Receptik vyzera super zajtra vyskusam,taky jednoduchy. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |