Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Karfiolový nákyp so šunkou
[ recept č. 31713 zo dňa 17.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
olej, 2 PL hladkej múky, 0,25 l mlieka, asi 1 dl vody, 4 vajíčka, soľ, 1 stredne veľký karfiol, asi 100 g detskej/hydinovej šunky v celku, petržlen. vňať, 50 g tvrdého syra
POSTUP PRÍPRAVY
Karfiol uvaríme. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme mlieko, stále chytro miešame, najlepšie metličkou, pridáme aj vodu ap ovaríme. Bešamel má byť stredne hustý. necháme vychladnúť. pridáme žltky, soľ, osobitne uvarený a na malé kúsky posekaný karfiol, nasekanú potržlen. vňať a šunku pokrájanú na malé kocky. nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Zmes dáme do vymastenej a ovsenými vločkami vysypanej formy/pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 180 C asi 1 hodinu. vrch môže zhnednúť skôr, ale stred nemusí byť ešte celkom hotový, tak ho len prikryte papierom na pečenie. Krajáme až ked trocha vychladne, možeme posypať strúhaným syrom. Namiesto 1 celého karfiolu môžeme dať 1/2 karfiolu a 1/2 brokolice, alebo len ku karfiolu pridať trocha brokolice. |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.9.2010, 22:54) |
To musi byt dobreeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (17.9.2010, 19:16) |
urcite vyskusam, uzasny recept a krasna foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (17.9.2010, 19:05) |
Krásny nákyp Miinka hneď by som si dala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |