
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Martina Z. (mata198511) ID 20128 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Švajčiarske koláčiky[ recept č. 3161 zo dňa 10.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 21 dkg polohrubej múky, 14 dkg mandlí, 14 dkg masla, 14 dkg praškového cukru, škorica, citronova kôra, 1 vajce, 1 žltok, 3 rozdvené klinčeky, na potretie 1 bielok a kryštálový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Tieto koláčiky sú výborné, robila som ich minulé Vianoce a tento rok ich urobím znova, tak sa s vami podelím o recept. Z múky, pomletých mandlí, masla, citr. kôry, škorice, klinčekov, vajíčka a žltka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať v chlade, min. pol hodinku, zatiaľ si môžeme pripraviť ďalšie cesto na iné koláčiky :o) Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát asi 4 mm hrubé a formičkami vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme ako aj ostatné koláčiky asi 10-15 min. pri 180°C. Ten kryštálový cukor sa nám počas pečenia krásne rozpustí a vznikne z neho taký karamel... Príjemné pečenie :o) |