ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
[ recept č. 31514 zo dňa 12.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie prsia z dvoch kureniec, olej, cca 80g prerastenej slaninky, 2-3 veľké cibule, 1 konzerva sterilizovanej červenej fazule, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 malé lečo, cca 700g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, solčanka, drvená rasca, mletá červená paprika, čili paprička (nemusí byť), majorán, petržlenová vňať, 1 PL hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Tento guláš robievam veľmi často, hlavne cez týždeň, keď sa mi nechce špiniť veľa hrncov a chcem mať čo najrýchlejšie navarené na druhý deň. Miesto fazule doň dávam aj šampiňóny, kúsok klobásky, slaninka tiež vždy nemusí byť, proste čo dom dal. Zemiaky tiež môžeme vynechať a urobiť prílohu, buď ryžu alebo cestovinu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pokrájanú slaninku s troškou oleja dáme smažiť, potom pridáme cibuľu, ktorú necháme zhednúť.
![]()
Pridáme kuracie mäsko nakrájané buď na kocky alebo na rezance a necháme ho zbelieť za občasného miešania.
![]()
Až teraz pridáme soľ, solčanku, papriku, rascu, čili papričku...
![]()
...zalejeme lečom a paradajkami a vodou podľa potreby.
![]()
Zemiaky pokrájame na kocky a hneď pridáme k mäsku, podlejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka.
![]()
Keď je mäsko a zemiaky mäkké, pridáme fazuľu a zátrepku z vody a múky, necháme dobre povariť.
![]()
Už do vypnutého gulášu dáme cesnak, majoránku, vňaťku a podľa chuti dosolíme a dosolčankujeme.
![]()
Podávame s chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť!
![]()
Murko, samozrejme, nesmel chýbať...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
martina G. (feedorka) ID 35909 (12.9.2010, 21:32) |
juj, dala by som si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 19:10) |
Príď, ešte jedna porcia ostala...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 21:28) |
Gulase milujeme, ale fakt ma nikdy nenapadlo skusat z kuracinky. Urcite vyskusam, ale momentalne iba na sporaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 19:10) |
Ja tiež na sporáku, ale nikomu to nepovedz... a keď budeš mať nazvyš kuracie a nebudeš vedieť, čo s ním, tak vyskúšaj, ja už som z kuraciny skúšala všetko možné okrem torty...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.9.2010, 20:58) |
varila si u mňa Darinka ? presne ako ja robím, iba s vačším množstvom cibule .. ale inak tak isto mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 19:08) |
No to som rada, že rovnaké chute, mňa toto jedlo vždy zachráni, keď potrebujem navariť rýchlo a s malým počtom hrncov. Ináč som dnes robila tortu tak, že som zlúčila dve Tvoje, pretože som sa nevedela rozhodnúť, ktorú urobím, tak som zvedavá, ako to dopadlo, zajtra dám info a .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.9.2010, 19:13) |
máš pravdu a ešte je to aj veľmi chutné papaníčko a vážne si zlúčila - nedrááždi som strašne zvedavááááá ... veď ja to ani nevydržím do zajtra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 19:22) |
No budeš musieť, dúfam, že s mi nerozpadne a stuhne, je vo forme, zajtra bude posledná fáza zdobenia...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.9.2010, 14:45) |
Gulášiky na každý spôsob! A tento, Darinka isto vyskúšam, lebo z kuracinky som ešte nerobila, len segedínsky som sa odhodlala, tam som nahradila bravčovinku kuracinkou a isto i tu to bude bez újmy A Murko neasistoval?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 19:03) |
Vyskúšaj, Monika, ja som najskôr robila tento, až potom som sa odhodlala na segedín, Murko nechýbal, už som pridala .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (12.9.2010, 13:33) |
tak toto by ma teda skutocne NIKDY nenapadlo neznasame bravcove a tak samozrejmostou je hoviadko , ale hydina by ma teda nenapadla . asi som sa bala, aby som nebola kanibal skvely napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:51) |
Normálne si ma rozosmiala s tým kanibalizmom...my tiež bravčové raz za rok a hovädzie taky tak a toto je veľmi rýchlo uvarené. Musela som už konečne vymyslieť aj niečo iné ako soté a čínu, aj segedín robím z kuracieho, ražniči, fašírky aj plnenú papriku som už skúšala, čo sa dá...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.9.2010, 12:50) |
Darinôčka... ten ale vyzerá úžasne hneď by som si dala. To ja cesnak do gulášu som nikdy nedávala, môj ocino ma naučil robiť guláš a zásada bola - koľko mäsa, toľko cibule... Ale cesnak milujeme, takže najbližšie ho spravím aj s cesnakom... takto podľa Teba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:46) |
Ahoj Evka! Cesnakom nič nepokazíš a cibuľu každý podľa svojho gusta, ja som sa veľmi ponáhľala a viac cibule som ani nenašla...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (12.9.2010, 15:18) |
Evi zasada spravneho gulasu veru plati,kolko mäsa tolko cibule, ale aj ja pridavam ako Darinka do gulasov aj cesnak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:44) |
Keď som varievala z iného mäsa, dávala som viac cibule, lebo sa dusilo dlhšie, takže sa úplne rozvarila a zahustila ho, ale tento kurací je veľmi rýchlo uvarený, tak neviem, aké by to bolo s toľkou cibuľou, či by mi to zjedli, budem musieť dávky postupne zvyšovať a uvidím...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.9.2010, 12:38) |
juj,gulas milujeeeeem vyzera bombasticky,nadherne,no k sezrani. a tiez davam cesnak az nakoniec, aby to malo grady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:42) |
Presne tak, Janík, až nakoniec, nech ho je poriadne cítiť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |