Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Tapioka - puding***
[ recept č. 31501 zo dňa 12.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
pre 4 osoby: 100 g Tapioky, 3 PL cukru, 500 ml mlieka, 3 PL kyslej smotany, 1 vanilkovy puding, 500 ml mlieka, 3-4 PL cukru, 50 g posekanych lieskovych orieskov, 1 vacsi banan, trubicky na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Viackrat som uz pocula o Tapioke, tak som si povedala, ze to musim skusit, co to vlastne je. Tapioka je vlastne druh skrobu z hluz tropickeho manioku. Maniok je rastlina tropickej Ameriky pestovana pre korenove hluzy obsahujuce skrob.Vraj je to po zemiakoch druha najviac pestovana rastlina. Su to vlastne drobne biele gulicky, ktore som namocila cca na pol hodinku a varenim zmakli a spriesvitneli. Ja som mala uplne drobunke gulocky. Tapioku dostat aj vo vacsom prevedeni a je pekne vidiet tie priesvitne gulocky. A chut? Samotna tapioka je bez chuti. Da sa dochucovat roznymi pochutinami, koreninami ( kokos, skorica, kakao, vanilkovy extrakt, ovocie a pod. ). Po uvareni mi to pripominalo tak trochu ryzu v mlieku. Opat plati stare zname: kto neskusi, ten nepozna:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tato fotografia je viac menej na inspiraciu a pre dievcence zijuce v Anglicku. Na Slovensku to hladajte pri azijskych potravinach ( v Madarsku to dostat tiez, tak dufam, ze aj na Slovensku) |
![]() |
takto to vyzera v surovom stave |
![]() |
takze ako som uz spominala v uvode, namocila som asi na pol hodinu tapioku do vody. Dala som dva pohare 250 ml studenej vody. Dost naberie na objeme a aj vpije dost vody do seba:) |
![]() |
vodu som zliala a priliala som mieko a zacala varit. Varime na miernom ohni od bodu varu cca 15 min. Varime za staleho miesania, kedze je to skrob ma tendeciu lahko prihoriet |
![]() |
takto to vyzera po uvareni. Nema to byt velmi huste, preto ak pri vareni je este potrebne, tak dolejte kludne mieko. Ja som spotrebovala na toto mnozstvo asi 500 ml mlieka. Tesne pred dokoncenim pridame cukor, parkrat zamiesame, aby sa cukor rozpustil a odstavime vychladit |
![]() |
do vychladnej tapioky zamiesame 3 PL kyslej smotany ( asi Rajo by bolo najvhodnejsie. Ja som pouzila Ceme fraiche) |
![]() |
medzitym si uvarime vanilkovy puding, podla navodu. Radsej trochu riedsi. Ja som nevarila puding, ale som pouzila takyto hotovy krem. Opat ilustracne foto, mozno posluzi tym, ktori ziju v Anglicku. Je to vyborne, mozem vrelo odporucit. |
![]() |
ked to vychladne zacneme plnit pohare. Na spodok dame uvareny puding z tapioky, posypeme posekanymi lieskovymi orieskami |
![]() |
na oriesky dame vanilkovy puding, nan poukladame na kolieska narezany banan |
![]() |
na banany opat puding z tapioky |
![]() |
je lepsie, ak mate moznost dat dobre schladit do chladnicky. Pred podavanim ozdobime lubovolne ( v mojom pripade opat posekane lieskovce, trochu pomarancovej kory a trubicky) |
![]() |
myslim, ze na tomto je lepsie vidiet vrstvenie. Dobru chut! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.8.2011, 17:07) |
Draha, vdaka za hlasenie . A nemas zaco dakovat. Rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (19.9.2010, 16:58) |
Adrika,tolko dobrot si pridala medzicasom,ze ani neviem,co skor okomentovat na tapioku som casto narazala v roznych zahranicnych receptoch,ale takto nazivo som ju este nevidela veeelmo zaujimave,a dufam,ze sa mi ju podari zohnat aj na Slovensku,i ked som zatial este nevidela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 20:28) |
Mala som dlhsiu pauzicku a nejak sa to nakopilo. Matka skus v nejakom velkom markete na odd. pri azijskych potravinach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 11:23) |
tak si už nemusíš trápiť hlavičku, čo mi máš doniesť, keď prídeš domov ešte som zatiaľ nemala šťastie natrafiť na to v obchode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:28) |
Neboj draha, donesiem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (14.9.2010, 21:51) |
super..adka..papanicko to moze byt vynikos..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:28) |
Bolo to aj dobre aj chutovo zaujimave. Opat nieco nove, nepoznane. Da sa to rozne kombinovat a dochucovat. Prijemny, nenarocny dezertik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (13.9.2010, 21:26) |
parada... to by som skusila hned.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 22:41) |
Je to zaujimave, trosku to pripomina ryzu vmlieku, ale je to ovela jemnejsie. Taky jemny puding s jemnymi hrckami. Smejem s sama zo seba ako som to popisala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.9.2010, 9:43) |
O pudingu z tapioky som počula v seriály MASH a vždy som bola zvedavá, čo to je za potravinu, len neviem, či aj u nás bude, budem sa musieť popozerať, ďakujem za výklad a za recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:03) |
Darinka nemas zaco, vdacne. Ja som bola tiez zvedava, co to vlastne , tak som musela vyskusat. A info som si vygooglila, ved akoze inak Uz som rozpravala so sestrou. Poobzera po supermarketoch a dufam, ze bude uspesna. Potom da vediet.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Ladislava B. (ladiemka) ID 10469 (12.9.2010, 20:44) |
Ahoj da sa to aj u nas kupit bud v eschope ale bo priamo v predajni tu je link http://www.asiafood.sk/tapioca-perly-454-g-p-314.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 22:39) |
Pozerala som moju krabicu, tak ma 374 g a kupila som to za 90 penci, takze je to v Anglicku lacnejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |