
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Dagmar A. (kukuk) ID 448 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slivkovy lekvar alebo povidla bez miesania[ recept č. 31358 zo dňa 8.9.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 5 kg ocistenych sliviek pridame cukor podla chuti (dala som 30dkg), salku vody a 1-1,5dcl octu, pripravte sa na to, ze sa to vari cely den, dnes som zacala o 7 rano, teraz je 13.00 a stale sa to vari... POSTUP PRÍPRAVY slivky umyjeme a vykôstkujeme, presypeme krystalovym cukrom, dobre premiesame a nechame stat na chladnom mieste 12 hodin (pusti to stavu). Pisu, ze cukor volime podla chuti, keby vam to bolo malo sladke, ku koncu varenia mozte vzdy dosladit... Pred varenim pridame do hmoty na 5kg sliviek 1-1,5dl octu a salku vody. Postavime na ohen a VOBEC NEMIESAME!!! Varechu nesmieme do hrnca ani vlozit, treba ju schovat. Slivky budu plavat na povrchu. Podla potreby mozno miesanie nahradit otacanim hrnca. Silu ohna regulujte tak, aby hmota nestriekala, ale aby slivky neklesli na dno, potom to prihori! Varime kym ostane asi jedna tretina. Pred plnenim do poharov hmotu premiesame varechou, aby sa zhomogenizovala stava s drenou. Ak by sa vam zdalo, ze je hmota riedka, mozeme pokracovat vo vareni, no uz miesat a dovarit klasickym sposobom. Robila som uz asi 10 varok a z toho mi asi 2 prihoreli, neviem preco, asi sa to varilo slabo a slivky klesli na dno hrnca a ked nemiesate, prihori... Pouzivam tento lekvar hlavne do pecenia, na buchty, kolace, palacinky s orechmi... ODPORUCAM!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.9.2010, 7:56) |
ja mám odskúšaný tento a je vý borný http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17786&user=18244 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (13.9.2010, 19:47) |
fiha, ten vyzera tiez vyborny.... ![]() ![]() ![]() tento rok som so slivkami skoncila, mali sme ich asi 50kg, tak dufam, ze tak skoro nebudu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.9.2010, 19:41) |
Slivkový lekvár zbožňujem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.9.2010, 21:26) |
aj ja ho prudko mozem ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.9.2010, 19:27) |
takto robievala lekvárik moja mamka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.9.2010, 21:25) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.9.2010, 14:29) |
Pravé české povidla - pečené v rúre bez práce Vykôstkované slivky dáme do kastróla, ktorý sa zmestí do trúby (nesmie mať umelohmotné držadlá). Na spodok nalejeme cca 2 dcl octa, Spodnú vrstvu sliviek dáme dužinou dole. Ostatné dosypeme až po vrch. Ja osobne cukor nedávam vôbec - ak sú slivky úplne zrelé.Kastról dám na spodnú mriežku a zapnem na 150. Asi po hodine pozriem a keď sa tvorí šťava, znížim na 100 st. a lekvár si 8 hodín vôbec nevšímam. Kastról vyberiem, hotový lekvár dobre vymiešam, ešte horúci dám do pohárov, zavíčkujem a otočím hore dnom. Robím ho tak roky rokúce. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | janka m. (jmacejovska) ID 38867 (16.9.2010, 20:45) |
čiže spolu 9 hodín v rúre? to bude asi drahý lekvár | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.9.2010, 21:25) |
Anka, dakujem za inspiraciu, ked bude dalsia slivkova uroda, vyskusam vasim sposobom... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |