. .. .. .. .. .. .
. .

Torta s minimom cholesterolu - RECEPT 30930

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Torta s minimom cholesterolu


[ recept č. 30930 zo dňa  ]


Torta s minimom cholesterolu


POTREBNÉ PRÍSADY

Pre tých, ktorí musia dodržiavať takúto diétu, prikladám recept na skvelú, chutnú a šťavnatú tortičku: CESTO: 180 g ovsenných vločiek, 150 g vlašských orechov, 3 PL hnedého cukru, 3 bielky / 2 bielka + 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 4 PL mlieka+++PLNKA: 2 ricotty alebo 2 jemné tvarohy (ja kupujem výlučne len tvaroh zn. KAPUCÍN v Bille), 2 actívie sladké biele, 4 bielka, citrónová šťava + trstinový cukor + škorica čistá mletá podľa chuti+++ovocie na obloženie torty, 1 cukrárenské želé ( v mojom prípade žlté)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ovsenné vločky a orechy nasekáme v mixéri. Pridáme bielky, príp. žĺtok, cukor a sódu bikarbónu. Všetko premiešame, pridáme mlieko podľa toho, ako je zmes mäkká, resp. tuhá na vystlanie tortovej formy, ktorú si vopred len trošku vymažeme a pomúčime.
2. Cestom vystelieme pomocou prstov dno formy o priemere 22 cm a dáme predpiecť na 180 °C v teplovzdušnej rúre asi na 10 minút. (Cesto zostane akoby vysušené a tvrdé)
3. Zatiaľ si vymiešame ricottu / tvaroh s jogurtami. Do toho možno pridať škoricu, hrozienka, ovocie. Sem pridáme ešte aj citrónovú šťavu a hnedý cukor podľa ľubovôle.
4. Bielka z PLNKY si dotuha vyšľaháme a jemne primiešame ku zmesi v bode 3.
5. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus a pečieme dalej pri rovnakej teplote asi 15-20 minút, kým nám tvarohová zmes na povrchu nespevnie.
6. Na hotovú tortu poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli pomaranče a mandarínky.
7. Pripravíme si cukrárenské želé podľa návodu na obale a vychladené, no ešte tekuté ho opatrne lejeme na tortu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ŠŤAVNATÁ ORECHOVÁ TORTA | Torta s minimom cholesterolu | Bábovka s chuťou Vianoc >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (27.8.2010, 18:49)
Kikuš (L) A bola neobyčajne chutná a šťavnatá, čo mne moc zdravé jedlá nechutia, ale táto bola fakt že dobrá a dlho aj vydržala (radost)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (27.8.2010, 18:51)
a krasne vyzera si zabudla (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (27.8.2010, 18:54)
jeeeej ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (27.8.2010, 18:47)
P (F)E (F)R (F)F (F)E (F)K (F)T (F)N (F)A
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu