Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Perníkové karty s náplňou z lieskových orieškov
[ recept č. 30757 zo dňa 22.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
220 g medu, 1 lyžička korenia na varené víno, 180 g práškového cukru, 110 g masla, 3 vajcia, 520 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, 1 lyžica kakaa. Náplň: 120 g práškového cukru, 120 g jemne mletých lieskových orieškov (2x pomletých), 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 vajcia, 20 g solamylu. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku.
POSTUP PRÍPRAVY
Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov, jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.
Tento skvelý recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 3/2010. Medové karty sú výborné, kto má rád medovníky a vyskúša, tak určite neobanuje. Ozaj je to "nebíčko v papuli" |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.12.2013, 20:20) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (22.8.2010, 21:32) |
Ivetka dalsi tvoj receptik zaradujem do poradovnika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.8.2010, 7:44) |
Slavka aj ja mám taký poradovník a pomaličky skúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.8.2010, 21:25) |
Wau, Ivetka super recept, určite vyskúšam, medovníky máme radi!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.8.2010, 7:43) |
Darinka práve sa nimi kŕmi moja kolegyňa a tiež sa jej veľmi páčia, tak verím, že sa budú aj tebe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 19:09) |
tie sú krááásne .. také s Vianočnou atmosférou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:45) |
Maťka ďakujem , bola to taká skúška receptu, ktorý chcem zaradiť do vianočného pečenia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (22.8.2010, 18:56) |
Vyzerajú tak sviatočne,Ivetka,zišlo by sa vyskúšať ešte pred Vianocami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:44) |
Melanka ďakujem , keď vyskúšaš tak isto neobanuješ - sú mäkké, voňavé a veľmi chutné |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.8.2010, 18:55) |
tak toto stojí za vyskúšanie zaujímavý recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:44) |
Evka ďakujem , recept sa mi už dlhšie páčil a povedala som si, že ho vyskúšam ešte pred vianocami, síce je leto, ale u nás to včera medovo voňalo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:42) |
Martuška ja ich tiež zaradím do vianočného pečenia, pretože sú fantastické  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (22.8.2010, 17:34) |
Krásne naaranžované. Sú hneď mäkké či treba nechať postáť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:41) |
Ivanka mäkké sú ihneď a ako nádherne voňajú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |