končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
lucia s. (linlin) ID 29256 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lokse[ recept č. 3042 zo dňa 2.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, soľ a polohrubá múka POSTUP PRÍPRAVY zemiaky uvarime a necháme vychladnúť. Po vychladnutí popučíme osolíme a pridáme múku tak aby bola masa tvarovatelna. Na doske vytvarujeme gulicky ak sa trhajú pridáme múku miesime az kým sa prestanú robiť trhlinky. Z takto vytvarovaných guličiek vyvaľkáme okrúhle placky. Priateľova maminka ich robi priblizne 4mm hrubé, a opecieme na teflonovej alebo nerezovej (aby neprihárali) rozpálenej suchej panvici. Podávame s maslom, každý si teplú lokšu pomastí a "spláchneme kyslým mliekom". Výborné su aj ku pečenému kuraťu mastené výpekom... |
peter u. (pepepa) ID 183820 (16.1.2011, 18:30) |
Dakujem za vyborny recept,detom velmi chutili.Poradi mi prosim vas niekto na dobru omacku k pecenemu mäsu?Som totiz z tromi detmi sam a dochadzaju mi napady.Pekne Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Alča M. (Anemonka) ID 25126 (2.12.2007, 21:59) |
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9637 Doufám,že mohu. |
ODPOVEDAŤ |
lucia s. (linlin) ID 29256 (2.12.2007, 23:05) | ||
mozes Alca, mozes. Lokse som spoznala az ked ich robila chrobacikova mamina, takto ich robi uz roky a takto ich robi vela zien na vychodnom Slovensku.... su vazne super..... | ||
ODPOVEDAŤ |
Alča M. (Anemonka) ID 25126 (4.12.2007, 9:48) | ||
výborně .To je reakce a trefila jste se.Mám to od svojí babičky,která pochází ze Sniny.Vážně jste mi udělala radost.Ahoj | ||
ODPOVEDAŤ |
Alena M. (phoenix1) ID 14311, mimibazar.sk/allenam (2.12.2007, 21:49) | |
Ja ich robievam tak 1 - 1,5 mm hrubé, ale nie tak často ako by si to doma priali. Naši ich milujú na záhorácky spôsob s lekvárovo-makovou plnkou sú SUPER len keby ten slivkový lekvár nebol taký drahý . Keď ich robím pripadám si ako vo veľkovýrobe 100 - 150 ks a to pomaly nestihnem ani ochutnať | |
ODPOVEDAŤ |
Alena P. (saska) ID 3921, mimibazar.sk/saska (12.12.2007, 16:30) | ||
no moje deti sa idu potrhat za tym jedlom, ja len ich omastim roztopenym maslom a posypem makom s cukrom...fantazia | ||
ODPOVEDAŤ |
lucia s. (linlin) ID 29256 (2.12.2007, 23:08) | ||
super napad robit ich s plnkou, urcite vyskusam.... diiiik.... | ||
ODPOVEDAŤ |
Alena M. (phoenix1) ID 14311, mimibazar.sk/allenam (2.12.2007, 23:22) | |||
Moji majú strašne mlsné , na slano ich robíme hrubšie k husacinke | |||
ODPOVEDAŤ |
Lenka N. (zelva) ID 963 (2.12.2007, 21:19) |
Tak tento recept som hľadala. Aj moja babka robila lokše keď sme boli ešte malé na kachľovej peci a nemali chybu. |
ODPOVEDAŤ |
lucia s. (linlin) ID 29256 (3.12.2007, 0:17) | ||
Rada som pomohla, aj nabuduce... | ||
ODPOVEDAŤ |