andrea b. (borkovicka) ID 92273 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Skvelá chrumkavá čalamáda bez sterelizovania:-)))
[ recept č. 30346 zo dňa 10.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 kg kapusty,2kg papriky,1kg cibule,1 preosiate Deko,sol,6dcl octu,1/2 kg cukru,malá lyžička Borkénu-biely prášok na zeleninu
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu,papriku a cibulu nakrájame na tenké rezance a pridáme ostatné suroviny,necháme odstát do druhého dna,ale medzitím to sem-tam premiešavame aby sa spojili chute:-))na druhý den dáme do fliaš,zatvoríme a hotovo!:-))) túto čalamadu mám odskúšanú a je výborná,robím ju roky a každemu chutí:-)) doporučujem vyskúšat:-)) dodávam ešte že štavu čo pustí čalamáda,treba naliat do fiaš na kapustu |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (14.10.2013, 20:26) |
Borkén? Fuj!!! Samá chémia. napriek tomu, že použijete domáce suroviny - dá sa aj inak. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.10.2013, 19:41) |
Robím už druhú várku podľa tohto receptu. Pridala som mrkvu - kvôli farebnosti a môžem povedať, že je vynikajúca. Chutí aj ako príloha, ale aj samotná len tak na zobkanie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea b. (borkovicka) ID 92273 (17.10.2013, 16:49) |
Janka som rada že chutí...my sme už z 20 kíl robili a neviem či ešte nedorobíme z dalšich kíl,lebo sa mína rýchlostou blesku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (2.10.2013, 21:48) |
Robievam - výborna !! ked robím viac nedám do fliaš ale dám všetko do malého kameninového sudka, vydrží celu zimu !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (12.8.2010, 10:13) |
a potom kde držíš tu čalamádu ? v chladničke ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea b. (borkovicka) ID 92273 (12.8.2010, 12:48) |
nie,normálne do špajze ju dávam,tam vydrží celú zimu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | andrea b. (borkovicka) ID 92273 (12.8.2010, 12:53) |
dvojsiričitan draselný-je to prášok na vína a na nakladanie zeleniny,dostat ho v takej žltej krabičke 100g,ono to spôsobí,že kapusta nestmavne vo fiašiach,zostane krásne biela |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (12.8.2010, 10:05) |
ešte nikdy som nerobila čalamádu, lebo v detstve sa mi stalo, že som kusla asi do nejakej prísady z Deka a to chutilo ako mydlo a odvtedy som sa bála aj jesť vôbec domácu čalamádu ale v tomto recepte vidím preosiate Deko, takže by sa mi to už nemalo stať ak som správne pochopila........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (12.8.2010, 15:41) |
áno, horčičné semienko to bolo určite-to je na chuť horké, nedobré....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea b. (borkovicka) ID 92273 (12.8.2010, 12:49) |
správne je to praktické,lebo fakt tie zrniečka tam vadia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |