. .. .. .. .. .. .
. .

Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna) - RECEPT 30230

Slavka H. (Archaa) ID 84161
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.2.2009
Naposledy: 23.9.2019 13:55
Aktualizácia: 12.10.2010 16:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 47
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna)


[ recept č. 30230 zo dňa  ]


Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna)


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrncek(cca 300ml) hrubej muky (ja miesam celozrnu strednu s hrubou alebo polohrubou),1/2 KL soli,2 starsie rohliky alebo zemle( davam celozrne),2 vajcia,1 hrncek mlieka,1 CL PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som sa tiez inspirovala a velmi sa mi osvedcil pri vyrobe celozrnej knedle.Varim si ju v dietovacich dnoch a tak sa chcem s vami podelit o tento recept.Vy si samozrejme mozete knedlu pripravit z bielej hrubej muky,vyhoda je, ze takato parena knedla je super jednoducha na pripravu a este aj dobre vyzera vyklopena z babovkovej formy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do misy nasypeme muku s pdp,pridame sol, na kocky nakrajane rozky alebo zemle,zltka,mlieko a dobre vymiesime
vyslahame tuhy sneh z bielkov , pridame do cesta a poriadne ale zlahka vymiesame
formu si vymastime a vysypeme hrubou mukou
vlejeme cesto
vlozime do hrnca s vriacou vodou,po pridani formy nech vam voda siaha aspon do polky formy
a prikryte parime asi 25min
potom skusime spajlou ci sa nam cesto nelepi a ci je knedlik uz hotovy
opatrne vyberieme z kupela a nechame 5 minut takto odpocinut
vyklopime na dosku a trocha"odmucime"
nakrajame a podavame k jedlam ako prilohu namiesto klasickych kysnutych ci inych knedli


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TUNIAKOVE ZEMIAKY | Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna) | OZAJSTNÁ TOFU POCHÚTKA s celozrnou knedlou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.12.2013, 20:01)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (22.12.2013, 19:18)
može sa robit aj zo špaldovej muky,alebo pohankovejj? (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa M. (geena) ID 144758 (29.1.2011, 12:27)
dakujem za recept :) len sposob pripravy som zmenila, robila som v hrnceku v mikrovlnke, lebo nemam babovkovu formu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.2.2011, 22:16)
(Y)ale to je super Deniska, si sikovná...dúfam, ze knedla nesklamala :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (7.8.2010, 22:21)
Krásne sa Ti podarila, ešte šťastie, že knedľa nie je môj favorit a ani doma ju veľmi často nemáme, akurát k segedínskemu, ale aj ten mám radšej s chlebom, ale chlapci si dajú aj knedľu. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 22:27)
,-) ,-)za to ja knedle mozeeeem,preto si vyrabam radsej zdravsie verzie ,-) (H) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (7.8.2010, 14:35)
(Y) (Y) (Y)jéj toto vyzerá zaujímavo,len ja mám iba silikónovú formu to asi nepôjde do tej vody,že????
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 14:36)
*-) *-)ale co by ja myslim ze hej nie? *-)sak tiez sa v nej pecie za horuca.... :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.8.2010, 14:26)
Slávuška... že táto knedľa je skvelá a chutná diétna varianta, to je bez debaty. (clamp)
Ale ja veľmi oceňujem spôsob prípravy - super nápad dať ju do bábovkovej formy variť v horúcej vode (Y) si fakt hlavička - knedľa má skvelý tvar a určite sa nerozvarí, či ako mne v mojom prvom pokuse - nedovarí. Máš môj obdiv (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 14:33)
:-) :-)Evulik,dakujem ako vzdy za mile slova,ale ja nie som hlavicka,sposob pripravy som tiez odkukala z inych zdrojov a receptov,ale tiez ho veeeeeelmi ocenujem,lebo sa knedla ozaj nema ako rozvarit ci nedovarit,netreba zhanat vselijake gazy na parenie ci platienka ako to robi moja mama (H) [A] a este aj paraadne vyzeraaaaa :-p.Kysnutu knedlu mam rada ale robila som ju kedysi davno a nevydarila sa mi bola len akesi blato a tu aj tak take knedle nedostat ako u nas na Slovensku tak som zacala skusat inym sposobom a paci sa mi vzdy cosi nove ako prilohu ponuknut :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.8.2010, 14:42)
No moja knedľová prvotina dopadla fakt hrozne... robila som ju presne ako moja mama na platienku nad parou... Ked som dala dolu vrchnák, tak knedľa bola nádherná... zložila som ju dolu a spravila že "pfuuuuuuuuuu" a spľasla, vnútri bola ako blato... no ble. 8o| Odvtedy som si knedľu netrúfla robiť a radšej kupujem, ale tieto Tvoje knedľové variácie ma naozaj veľmi lákajú (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 15:06)
,-)presne tak ,-)aj moja prvotina urobila "pfuuuuuuuuuuuuuuuuu"ale nic viac ,-) :-D (H)skus Evi,uvidis ze si knedliky z mojej zbierky rychlo oblubis [A] :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lívia B. (Livča) ID 52332 (7.8.2010, 14:05)
:-o no ja zíram,vyzerá to zaujímavo.Musím skúsiť. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 14:29)
:-) :-)Livinka je to super,skus niekedy a ozvi sa ako chutila :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.8.2010, 14:05)
no,Slavka,z teba sa pomaly a isto stava knedlova kralovna (*) ,-) vyzera to fest zaujimavo,ked budeme robit nieco s knedlou,skusim aj tuto (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 14:29)
,-)Janicek prosim ta nieeeeeeeeeeeee ,-) :-D :-Dknedlova kralovna :-D :-D (H)tak ja mam knedle rada a stale si ich musim akosi odopierat vramci udrziavania a tak pod,tak automaticky skusam co mozem ,-) :-D (H) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:55)
Ty brďo!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Chutí to ako normálna knedľa? *-) To je zasa pre zmenu dáka inteligentná knedľa, však? ,-) lebo postup sa mi vidí taký *-)
Slávi, ďakujem, zas mám o čom hútať... zaraďujem si k tým, ktoré vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 14:01)
,-)Kristinka moja,toto nie je ziadna "inteligentna "vec uz :-) ,-) ,-)ked robis s bielou mukou a bielymi rozkami chuti ako nieco medzi normalnou a zemlovou :-p ja ale vzdy hladam nejaku dietnu knedlu ,-) (H)tak stale nieco skusam aby som ju mohla bez vycitiek svedomia s mäsom zjest :-Dtak furt nieco oprobujem a skusam,mam v receptoch vela favoritiek ktore obmienam ako prilohy podla toho ci chcem viac dietnu alebo menej ,-)tak len nehutaj a oprobuuuuuuuuuuuj :-$ |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (pl) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.8.2010, 13:51)
veľmi zaujímavá knedlička, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.8.2010, 13:58)
ano zaujimavucka a chutnuckaaa Ivetka,skus niekedy :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu