. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé - RECEPT 29661

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé


[ recept č. 29661 zo dňa  ]


Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé


POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie: * 3 vajcia * 3 pl polohrubej múky * 3 pl cukru * pras.do peciva * 2 šľahačkové smotany, prášk. cukor podľa chuti * 3 stužovače šľahačky dr. oetker * kompot podľa chuti * lekvár * 800ml vody, 10pl cukru do želé * 2 balenia ovocné želé dr. oetker broskyňové alebo jahodové * šľahačka dr. oetker na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótový korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom a kúskom soli a po vyšľahaní vmiešame žĺtka. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.Alebo si spravíme korpus podľa vlastného obľúbeného receptu.
Upečený korpus dáme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme kompótové ovocie podľa chuti. Šťavu z ovocia doplníme vodou do 800 ml, pridáme cukor cca 10PL a necháme zovrieť. Hrniec dáme preč zo sporáku a vmiešame 2 balenia ovocného želé. Túto zmes necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme si šľahačku- 2ks s kúskom cukru a 3 stužovačmi šľahačky. Želatínovú zmes opatrne vmiešavame do šľahačky a kúsok zo želatiny si odložíme na povrch koláča. Smotanovo-želatínovú zmes vylejeme na koláč a necháme v chladničke zatuhnúť 1 hodinu a potom opatrne odložený kúsok želatíny vlejeme na povrch koláča. Najlepšie je koláčik robiť večer a nechať zatuhnúť v chladničke do rána, ale po cca 2-3 hodinkách je konzumovateľný. Vrch koláčika zdobíme šľahačkou Dr. Oetker, ktorú si spravíme podľa návodu na sáčku - vydrží dlhšie a netopí sa ako vyšľahaná zo šľahačkovej smotany.
<< Traktor | Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé | Plnená cuketa so syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (3.9.2010, 9:34)
chystam sa ju robit no este nikdy som nerobila so zelatinou a chcela som sa opytat ze ked si necham trosku na ten vrch ci to nestuhne a bude sa to dat natriet ked to ma byt hodinu v chladnicke dakujem za radu (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (20.7.2011, 10:52)
Po 20-30 min. v chladnicke nalejeme na vrch zele, ak by nám medzi časom stuhlo (nezvykne) stačí ho chvíľu ohriať , rozpustí sa ...
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (23.8.2010, 8:56)
Magduška,vyzerá výborne,normálne by som si dala (Y) (Y) (Y) (F) (F) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (23.8.2010, 8:14)
podobnu tortu som jedla na oslave je vyborna len by som chcela vediet ci ste to piekli v tortovej forme alebo na plechu (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.8.2010, 21:56)
v tortovej forme
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (24.7.2010, 20:09)
(zajic) (zajic) (zajic)Mňám...nerob chute ,-)dala by som si... (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.7.2010, 20:19)
vyzerá to byť super koláčik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu