končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
OVOCIE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)Marhuľovo-jablková presnidávka[ recept č. 29628 zo dňa 20.7.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda POSTUP PRÍPRAVY Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Ja som použila skoré jablká. Je lepšie, keď sú sladšie a nie "kyslé" Jablká očistíme od šupky a jadrovníkov. Poriadne poumývame a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu vody - cca 0,5cm (aby sa jablká pri dusení nepripálili). Ak dáte veľa vody presnidávka bude moc riedka. Rovnako očistíme aj druhé ovocie. V mojom prípade marhule. Treba ich očistiť aj od šupky, pretože by ju bolo v presnidávke cítiť. A tiež dáme do hrnca s trochou vody (cca 0,5cm). Neviem, či je to na foto dostatočne vidieť. Ovocie dusíme cca 10 min. Je treba ho premiešavať, aby sa neprichytilo o dno hrnca. Zdusené ovocie poriadne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. (Ja to robím na robote s nožmi na krájanie). Rozmixované ovocie dávame do jednej nádoby. Premiešame ho, aby sa obe chute spojili dohromady. Dávame do pohárov a zavaríme pri 80°C cca 20min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (21.7.2010, 13:38) | |
aj ja robievam presnidavku, mnammm | |
ODPOVEDAŤ |
eva k. (nellenka) ID 34927 (20.7.2010, 18:18) | |
cauko a nieje to moc kysle a nekazi sa to??? | |
ODPOVEDAŤ |
Vladka K. (vladi.k) ID 50187 (21.7.2010, 13:36) | |
Ahoj, podľa našej malej to nie je moc kyslé. A aj mne takáto verzia viac chutí. Doležité je nedať kyslé jablká, ale skôr sladšie. A ak sa to niekomu bude zdať kyslé, môže si to po otvorení dosladiť podľa vlastnej chuti. Nám sa nekazí. Treba ju dobre zavariť a je to v suchu . Ešte ma napadla ďalšia verzia, ktorú sme robili: jablkovo-mrkvová. Aj tá nám šmakovala. |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina F. (mata3636) ID 133276 (upravené 20.7.2010, 18:20) | |
toto poznám a je to výborné. pred 8-9 rokmi nám s mamou "preskočilo" a naklohnili sme toho vyše 100 malých fliaš. urobili sme čisto jablkovú, aj s príchuťami: jahody, marhule, broskyne, banán, nektarinky. je to naozaj perfektné, ako detská výživa a malému sme výdatne pomáhali s konzumáciou | |
ODPOVEDAŤ |