. .. .. .. .. .. .
. .

Marhuľovo-jablková presnidávka - RECEPT 29628

Vladka K. (vladi.k) ID 50187
Oblasť: Púchov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.6.2008
Naposledy: 12.6.2022 9:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

OVOCIE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Marhuľovo-jablková presnidávka


[ recept č. 29628 zo dňa  ]


Marhuľovo-jablková presnidávka


POTREBNÉ PRÍSADY

5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ja som použila skoré jablká. Je lepšie, keď sú sladšie a nie "kyslé"


Jablká očistíme od šupky a jadrovníkov. Poriadne poumývame a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu vody - cca 0,5cm (aby sa jablká pri dusení nepripálili). Ak dáte veľa vody presnidávka bude moc riedka.


Rovnako očistíme aj druhé ovocie. V mojom prípade marhule. Treba ich očistiť aj od šupky, pretože by ju bolo v presnidávke cítiť. A tiež dáme do hrnca s trochou vody (cca 0,5cm). Neviem, či je to na foto dostatočne vidieť.


Ovocie dusíme cca 10 min. Je treba ho premiešavať, aby sa neprichytilo o dno hrnca.


Zdusené ovocie poriadne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. (Ja to robím na robote s nožmi na krájanie).


Rozmixované ovocie dávame do jednej nádoby. Premiešame ho, aby sa obe chute spojili dohromady.


Dávame do pohárov a zavaríme pri 80°C cca 20min.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Marhuľovo-jablková presnidávka | Hrad pre Sipkovu Ruzenku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (21.7.2010, 13:38)
aj ja robievam presnidavku, mnammm (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
eva k. (nellenka) ID 34927 (20.7.2010, 18:18)
cauko a nieje to moc kysle a nekazi sa to???
ODPOVEDAŤ
Vladka K. (vladi.k) ID 50187 (21.7.2010, 13:36)
Ahoj, podľa našej malej to nie je moc kyslé. A aj mne takáto verzia viac chutí. Doležité je nedať kyslé jablká, ale skôr sladšie. A ak sa to niekomu bude zdať kyslé, môže si to po otvorení dosladiť podľa vlastnej chuti.
Nám sa nekazí. Treba ju dobre zavariť a je to v suchu (Y).
Ešte ma napadla ďalšia verzia, ktorú sme robili: jablkovo-mrkvová. Aj tá nám šmakovala. (mamca)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (upravené 20.7.2010, 18:20)
toto poznám a je to výborné. pred 8-9 rokmi nám s mamou "preskočilo" a naklohnili sme toho vyše 100 malých fliaš. urobili sme čisto jablkovú, aj s príchuťami: jahody, marhule, broskyne, banán, nektarinky. je to naozaj perfektné, ako detská výživa a malému sme výdatne pomáhali s konzumáciou ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu