Ingrida S. (barbina1999) ID 158829 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Hruškový koláč
[ recept č. 29499 zo dňa 17.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
170 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., vanilínový cukor., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., štipka soli., vajce., 100 g mäkkého masla alebo margarínu. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu na pečenie., 2 – 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 4 žĺtky., PL zemiakového škrobu., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., 4 bielky., Na ovocnú náplň: 3 – 4 olúpané a na plátky nakrájané hrušky., 250 ml hruškového nektáru., tortové číre želé., 2 – 3 PL práškového cukru., Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., škoricový cukor., smeta-fix., niekoľko lístkov na ozdobu (mäty)., tmavá poleva.,
POSTUP PRÍPRAVY
Na prípravu cesta dáme na dosku postupne všetky suroviny a najprv nožom a po čiastočnom spojení surovín ručne vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske plát s priemerom 30 cm. Pomocou valčeka ho prenesieme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto vytlačíme asi cm pod okraj formy. Na prípravu tvarohovej náplne najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, žĺtky, solamyl a citrónovú kôru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohu. Náplň rozotrieme na cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Doba pečenia asi 55 – 65 minút. Na ovocnú náplň dáme krátko povariť hrušky v hruškovom nektári. Ak sú už mäkké, pridáme tortové želé a cukor. Necháme prejsť varom a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Na tvarohovú náplň naukladáme hrušky a nalejeme želé. Necháme tuhnúť asi 2 hodiny v chladničke. Opatrne oddelíme orkaj formy. Smotanu, škoricový cukor a smeta-fix ušľaháme dotuha. Dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a špirálovito nastriekame na koláč “húseničky”. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malinký rožtek a na papier na pečenie nastriekame oči, ústočka a tykadlá. Pred servírovaním dozdobíme zelenými lístkami. Uchovávame v chlade. |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.7.2010, 23:51) |
ja uz som dnes pozerala ze to je z casopisov vsetko..... aj mi to je v podstate jedno... len ona je pozastavena... co ta spravila? hm |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (upravené 17.7.2010, 21:46) |
http://vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.com/2009/11/hruskovy-kolac.html uz som tu fotku predtym videla....inde, nie tu, myslim ze niekde v Sarme alebo inom casopise, cize toto foto urcite nie je tvoje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (17.7.2010, 18:39) |
a ja som videla inde aj tuto pani nick barbina2222 tusim.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:27) |
hmmm vyzerá to divne, podľa mňa sú všetky fotky odniekiaľ stiahnuté, všetky sú veľmi zvláštne ako rodinné tak aj inzertné, o receptoch ani nevravím....dnes zaregistrovaná a tá barbina 2222 pozastavená....hmmm |
ODPOVEDAŤnahlásiť |