. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta - RECEPT 29301

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta


[ recept č. 29301 zo dňa  ]


Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 30 g masti, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli. Cesto č.2: 100 g masti, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžica kyslej smotany. Plnka: 500 g tvarohu, 2 poháre vykôstkovaných višní, 2 vajcia, 2 vanilkové ckury, 150 g práškového cukru, 2 lyžice maizeny, nastrúhaná citrónová kôra. Okrem toho jedno vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence s tak výborným cestom na neťahanú štrudľu som sa už dávno nestretla. Veľmi dobre sa s ním pracuje a je aj výbornej chuti.
Postup - viď obrázkový postup.
Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie- fotila som mobilom, fotoaparát nebol zasa doma.
Recept som objavila v časopise Báječná žena.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé pripravíme cesto č.1. Z múky, kyslej smotany, masti, vajca, zo žĺtka a soli vypracujeme hladké nelepivé cesto
Zabalíme ho do fólie a pri izbovej teplote necháme 30 minút odležať.
Medzitým z masti, múky a zo smotany vypracujeme ďalšie, ale redšie cesto.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát.
Na prvé cesto natrieme druhé cesto.
Cesto zvinieme.
A rozdelíme na dve rovnaké časti.
Obe polovice zabalíme do fólie a v chlade necháme hodinu odstáť.
Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát.
Tvaroh ochutíme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Je dobré použiť tvaroh z alobalu a dobre ho vyžmýkať z prebytočnej vody v čistej utierke.
Na každý plát vyvaľkaného cesta natrieme do prostriedku tvarohovú plnku, na ktorú naukladáme višne.
Každú štrúdľu zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ananásové kvetinky z lístkového cesta | Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta | Chodské koláče >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.10.2013, 8:13)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 16:17)
aké zaujímané štrúdličky :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2010, 19:23)
Martinka to cesto je ozaj výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 19:25)
no práve ma veľmi zaujalo Ivetka :-$ :-$ - a máš ju krásne upečenú, neprasknutú (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (11.7.2010, 20:44)
Ivka (F) strudlicka musi byt supeeer (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.7.2010, 20:47)
ozaj je výborná, to cesto ma dostalo, je fakt výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu