Iveta S. (yvett) ID 11052 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2007 |
Naposledy: 22.6.2021 16:37 |
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta
[ recept č. 29301 zo dňa 11.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 30 g masti, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli. Cesto č.2: 100 g masti, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžica kyslej smotany. Plnka: 500 g tvarohu, 2 poháre vykôstkovaných višní, 2 vajcia, 2 vanilkové ckury, 150 g práškového cukru, 2 lyžice maizeny, nastrúhaná citrónová kôra. Okrem toho jedno vajíčko na potieranie.
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence s tak výborným cestom na neťahanú štrudľu som sa už dávno nestretla. Veľmi dobre sa s ním pracuje a je aj výbornej chuti. Postup - viď obrázkový postup. Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie- fotila som mobilom, fotoaparát nebol zasa doma. Recept som objavila v časopise Báječná žena.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ako prvé pripravíme cesto č.1. Z múky, kyslej smotany, masti, vajca, zo žĺtka a soli vypracujeme hladké nelepivé cesto |
![]() |
Zabalíme ho do fólie a pri izbovej teplote necháme 30 minút odležať. |
![]() |
Medzitým z masti, múky a zo smotany vypracujeme ďalšie, ale redšie cesto. |
![]() |
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát. |
![]() |
Na prvé cesto natrieme druhé cesto. |
![]() |
Cesto zvinieme. |
![]() |
A rozdelíme na dve rovnaké časti. |
![]() |
Obe polovice zabalíme do fólie a v chlade necháme hodinu odstáť. |
![]() |
Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát. |
![]() |
Tvaroh ochutíme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Je dobré použiť tvaroh z alobalu a dobre ho vyžmýkať z prebytočnej vody v čistej utierke. |
![]() |
Na každý plát vyvaľkaného cesta natrieme do prostriedku tvarohovú plnku, na ktorú naukladáme višne. |
![]() |
Každú štrúdľu zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 16:17) |
aké zaujímané štrúdličky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2010, 19:23) |
Martinka to cesto je ozaj výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 19:25) |
no práve ma veľmi zaujalo Ivetka - a máš ju krásne upečenú, neprasknutú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (11.7.2010, 20:44) |
Ivka strudlicka musi byt supeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.7.2010, 20:47) |
ozaj je výborná, to cesto ma dostalo, je fakt výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |