. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta - RECEPT 29301

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta


[ recept č. 29301 zo dňa  ]


Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 30 g masti, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli. Cesto č.2: 100 g masti, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžica kyslej smotany. Plnka: 500 g tvarohu, 2 poháre vykôstkovaných višní, 2 vajcia, 2 vanilkové ckury, 150 g práškového cukru, 2 lyžice maizeny, nastrúhaná citrónová kôra. Okrem toho jedno vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence s tak výborným cestom na neťahanú štrudľu som sa už dávno nestretla. Veľmi dobre sa s ním pracuje a je aj výbornej chuti.
Postup - viď obrázkový postup.
Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie- fotila som mobilom, fotoaparát nebol zasa doma.
Recept som objavila v časopise Báječná žena.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé pripravíme cesto č.1. Z múky, kyslej smotany, masti, vajca, zo žĺtka a soli vypracujeme hladké nelepivé cesto
Zabalíme ho do fólie a pri izbovej teplote necháme 30 minút odležať.
Medzitým z masti, múky a zo smotany vypracujeme ďalšie, ale redšie cesto.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát.
Na prvé cesto natrieme druhé cesto.
Cesto zvinieme.
A rozdelíme na dve rovnaké časti.
Obe polovice zabalíme do fólie a v chlade necháme hodinu odstáť.
Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát.
Tvaroh ochutíme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Je dobré použiť tvaroh z alobalu a dobre ho vyžmýkať z prebytočnej vody v čistej utierke.
Na každý plát vyvaľkaného cesta natrieme do prostriedku tvarohovú plnku, na ktorú naukladáme višne.
Každú štrúdľu zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sloník s fotopostupom | Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta | sladké vysmažené rohlíky z obchodu:-))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.10.2013, 8:13)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 16:17)
aké zaujímané štrúdličky :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2010, 19:23)
Martinka to cesto je ozaj výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.7.2010, 19:25)
no práve ma veľmi zaujalo Ivetka :-$ :-$ - a máš ju krásne upečenú, neprasknutú (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (11.7.2010, 20:44)
Ivka (F) strudlicka musi byt supeeer (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.7.2010, 20:47)
ozaj je výborná, to cesto ma dostalo, je fakt výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu