Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
REZNE S LUNEXOM
[ recept č. 28739 zo dňa 27.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg bravčového masa, 2 ks lunexu, soľ, mčk, vegeta, 2 vajcia, 2 zemiaky, hl. múka, 250ml šľahačky
POSTUP PRÍPRAVY
Maso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme.Potrieme z jednej strany lunexom.Postrúhané zemiaky zmiešame s vajcami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej namáčame.V rozpálenom oleji vyprážame /najskôr zo strany potretej lunexom/. Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou.Na miernom ohni /na platni/ dusíme, kým šľahačka nevsiakne do masa. |
Mária J. (ajka120) ID 80283 (23.1.2011, 10:02) |
Jááj tak toto mesko je moje najoblúbenejšie. Ja to najradšej robím s kuracích prs, a ked to vysmažím na panvici na oleji tak si to poukladám na pekáč a zalejem troškou vody so šlahačkou a dám to do rúry zapiect a je to mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2010, 13:18) |
No tak z tejto fotky moc toho nevidieť. Neviem tým pádom, ako to má vyzerať. Inak ma receptík dosť zaujal. Len neviem, ako to bude vypadať po tom dusení v hrnci... neopadáva z toho to zemiakové cesto, keď sa to dusí a nasiakne to tekutinou? A aký druh bravčového? môže byť stehno?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena M. (Alami) ID 14670, mimibazar.sk/alami (5.9.2010, 13:05) |
dnes som vyskúšala - výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (27.6.2010, 14:15) |
u nas ich velmi lubime...a hlavne s visnovym alebo ceresnovym kompotom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |