Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
*** Jednoduchá tvarohová bábovka ***
[ recept č. 28522 zo dňa 21.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
250 g práškového cukru, 250 g margarínu, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 5 vajec, 1 kypriaci prášok do pečiva, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Žľtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme margarín,tvaroh,múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľ. Nakoniec primiešame z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a upečieme. Dobrú chuť :-))) |
 | Marta R. (marta6297) ID 162997 (29.6.2015, 19:47) |
... ja ju peciem pri 170 stupnoch, tazko viem povedat cas, pretoze mam sklenenu formu a riadim sa podla farby, ale odhadom tak 40-45 minut, pridavam este aj napr. hrozienka, orechy, susene brusnice, kandizovane ovocie ... cesto je take hutnejsie, ale to mi nebrani v tom, aby som ju urobila dvojfarebnu, cize do polovice pridam kakao ... tato je jedna z mojich najoblubenejsich ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (30.1.2014, 20:56) |
ako dlho a na koľko st.ju pečiete?ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renáta B. (Dudy) ID 73187 (22.10.2012, 22:31) |
Bábovka je , robila som ju asi pred mesiacom a zajtra idem znova. Môj manžel, tvaroch nemá veľmi rád, ale bábovku už inú nechce len túto s tvarohom aj môj synček. Bola výborná, cesto vláčne a dlho vydrží. . Gazdinky vrelo Vám túto bábovečku odporúčam. Ďakujem Zuzka . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana P. (fialetta) ID 142286 (21.6.2010, 18:34) |
Margarín som len nakrájala na menšie kúsky a s metličkou vyšľahala.Je po upečení vláčna a hlavne rýchlo urobená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (21.6.2010, 17:42) |
Vyzerá nádherne! Margarín asi má byť roztopený? Aká je piškotka po upečení? vláčna? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |