Bozena M. (bombiska) ID 79911 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Syr-konečne sa mi podaril
[ recept č. 28510 zo dňa 20.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
xxx
POSTUP PRÍPRAVY
Včera sa mi konečne podaril syr.Ďakujem Zuzke-Zuzana M. (anaxamon) - a Margarétke -(pegy) ktoré mi napísali,ako to nezorať.Je chutný,konzistencia správna a teraz sa kúpe v slanej vode..myslím ten syr:-))) |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (19.2.2011, 17:40) |
krasny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (13.8.2010, 10:00) |
Bozka, podaril sa ti!! super, velmi sa tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (30.8.2010, 20:27) |
Dakujem,Zuzka A to len vdaka tebe a Margaretke,ze ste mi tak pekne nasepkali |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2010, 23:36) |
Ďakujem Yvett  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anet ž. (anetiq) ID 116205 (21.6.2010, 12:58) |
je pekný a určite zdravší ako v obchode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2010, 23:38) |
Ďakujem,Anet Sama som bola prekvapená,ako chutil,aj keď sme ho mali na posedenie.Z 5 litrov sa mi zdalo málo /bolo ho asi 30dkg/...ale stálo to za tú námahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (13.8.2010, 12:40) |
Bozi, syr vyzera pekne, ten postup je teda velmi zaujimavy ako citam, neviem, ake mas konkretne syridlo, pri akej teplote sa aplikuje a aka je odporucana doba zrazania. 30 dk je velmi malo z 5 litrov. Z 5 litrov musis ziskat minimalne 600g syra. Ten syr asi chuti kyslo ze? pretoze nato aby syr, ktory robim ja, je po urobeni uplne sladky a ked ho chcem tahat na korbaciky, musim ho nechat nakysnut par dni.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (30.8.2010, 20:36) |
No vidis Misko,aj ja som experimentovala.Pouzila som to iste syridlo,ako ty.A mas pravdu...bol trosicku kyselkavy,ale nie moc,ked sa tak rychlo zjedol. Ale robila som aj dalsi a ten uz bol lepsi.A tiez sa mi zda,ze toho bolo najprv malo ....ale na dalsi pokus uz bolo syra 600gramov,ako sa patri.Korbaciky skusim nabuduce. Sorry za tak neskoru odpoved,az teraz som si vsimla,ze mi bolo odpisane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2010, 23:38) |
Ďakujem,Katka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (21.6.2010, 6:37) |
ten je super kde najdem nan recept?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2010, 23:43) |
Ďakujem,miška Tento recept mi poradila Margarétka/pegy/...posúvam ďalej,podaril sa mi na šup: . 1. Mlieko vzdy necham (aj v lete na slabo pustenom radiatore asi 10 -12 hodin postat, alebo aspon pri izbovej teplote a syr robim vecer) 2. po podobnych skusenostiach si vzdy odlozim aspon 1-2 deci kysleho mlieka z predoslej varky a pridam do cerstveho mlieka na odstatie 3. Na asi 5 litrovu davku pridvam (striekackou )asi 1,5-1,7 ml syridla 4. riedka konzistencia je vtedy, ak je syridla malo, ak je mlieko "riedke" a ak je malo teple. Vo vasom pripade odporucam do malo zrazenej hmoty pridat trosku syridla a este trochu zohriat. Funguje to. 5. Aby sa hrudka podarila, treba ju scedenu nechat minimalne 2 hodiny kysnut pri izbovej teplote. Potom uz bezne taham syrove nite. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.6.2010, 7:08) |
Ja ho mám v receptoch_Domáci syr,ak ti to pomôže.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 0:36) |
no vidiiiiis,sikovnica krasne sa ti podaril.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2010, 23:45) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |