
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Keksíkový nepečený koláč[ recept č. 285 zo dňa 9.8.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KRÉM : 1/2 l mlieka * 1 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 PL kryštálového cukru * 1 vanilkový puding * 1 maslo * 3-4 PL práškového cukru * 1 PL kakaa * troška rumu * NA MUROVANIE: 4 balíčky BB keksov - dve obyčajné a dva čokobalenia * toť vsjo POSTUP PRÍPRAVY Ahojte mamulienky, pridávam podrobný pokec k najjednoduchšiemu nepečenému koláču na svete pre tristo ľudí :-))) Robila som ho minulý víkend pre 8 ľudí a ešte aj troška skončilo v mrazničke. Nie že by nechutil.... len sa nehambím priznať, že keď išli všetci spať, tak som z neho uchmatla a schovala na horšie časy :-)) V mrazáku vydrží 40 dní. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Do 1/2 litra mlieka pridajte jeden vanilkáč (označenie pre vanilkový puding), ![]() 2. pridajte 1 kopcovitú veľkú polievkovú lyžicu hladkej múky, ![]() 3. pridajte 2 PL kryštálového cukru, ![]() 4. a jeden vanilkáč - to je znova označenie pre vanilkový cukor. ![]() 5. Uvarte hustý puding, nechajte vychladnúť, ale počas toho neoddychujte. Puding miešajte do vychladnutia, teda nie vkuse, ale miestami, nenechajte na ňom urobiť "kožu", pretože potom by v kréme vynikli hrudky a krém by nebol hladučký. Keď necháte vedomky alebo nevedomky urobiť kožu, tak ju potom odstráňte, síce sa Vám zmenší objem krému, ale čo už s Vami, keď ste si nedali povedať :-))) Upozornenie pre jednovaječnú sestričku Alenku: Tá jedna cigaretka za to nestojí!!! A keď k cigaretke pridáš aj zo dve-tri kávy a dlhší pokec s božským na balkóne, puding môžeš rovno zjesť a vykašli sa na akékoľvek pečenie nepečeného koláčika. ![]() 6. V inej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Koľko práškového cukru, to záleží od Vás, v akom "objeme" máte radi sladké krémy. Ja dávam také 3-4 PL práškového cukru, aby to nebolo moc sladké. Vyšľahajte do peny penúcej. ![]() 7. Do vytvorenej peny penúcej pridajte 1 PL kakaa. ![]() 8. Do masla pridajte trocha rumu. Ja som rum nenašla, asi ho manžel vypil :-)), tak som dala koňak. V podstate mi bolo jedno, akú frndžalicu pridám do krému, aj tak pridávame iba troška pre vôňu a arómu - detičky sa z toho neopijú a krém bude "šmakovatejší". Nakoľko som zažila za totality zbieranie miniatúrnych flaštičiek alkoholu, plechoviek a známok, toto je jediná zbierka z "izmu", ktorá mi vydržala a doteraz odkladám v príborníku asi 100 kusov alkoholu a niektoré sa sem-tam a tam-sem vyparia do večných lovíšť. Frndžalicu primiešavajte opatrne, a nech Vás ani nenapadne dať jej veľa. Krém sa zrazí a oddelí sa z masla voda od tuku. Chutí to v podstate tak isto, ale zbytočne by ste sa rozladili a poplakali :-)) Pridajte ozaj iba troška a hlavne, primiešavajte tú trošku veľmi opatrne na vysokých otáčkach. ![]() 9. Krémy spojíme. Nezabudnite: VŽDY, za akýchkoľvek podmienok, pridávame netuk do tuku - t.j. puding do masla a to po lyžičkách za stáleho miešania, aby sa krém spojil. Samozrejme, puding je už úplne studený, aj keď do neho strčíte prst, puding je všade rovnakoteplý. ![]() 10. A ide sa murovať. Spájame keksíky krémom. Keksíky dávajte rovnakým smerom a rovnomerne do seba stláčajte. Nechcem robiť BB keksom zadarmo reklamu, ale hoci sú najdrahšie spomedzi všetkých maslových keksov, sú kvalitou najlepšie a výborne vsajú vlhkosť z masla a pritom držia tvar. Už som skúšala rôzne lacnejšie možnosti, ale BB keksy vyhrali. ![]() 11. Aj Laurinka zliepa koláčik. Bola strašne podarená, nanášala krém - tričko aj nohavice som dala vyvárať na dvojnásobnom programe, ja som to prežila s ľahšou ujmou na zdraví, ale jej šťastný piskot stál za to. ![]() 12. ....... zliepame a zliepame... pokým máme keksy. Potom fertig Mariška a zbytkom krému natrieme vrch zákuskov. ![]() 13. Ozdobíme jednoduchým ťahom oblého noža - urobíme "kmeň stromu" a výsledkom sú dve dlhé štangle zákuska, ktoré dáme na pár hodín do chladničky a krájame priečne - teda šikmo na také 1/2 cm hrubé rezy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (28.8.2015, 12:52) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milica K. (margoa) ID 23592 (16.12.2009, 22:32) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.8.2006, 8:27) |
Ahoj Alenka, pisala si, ze budes miesat puding do vychladnutia. Neviem, ci to funguje, ale vraj ked posypes uvareny teply pudung praskovym cukrom, tak sa koza neurobi. Este som to neskusala, ak to niekto skusite, dajte vediet, ci je to tak. Mozno predsa len budes moct klebetit s "Bozskym" G. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela H. (hamso) ID 52788 (21.7.2008, 12:31) |
ahojte deticky, ja som stara pekarka a kucharka a mozem vam potvrdit, ze ked miesas puding, teda aspon obcas, tak sa koza neurobi. Chce to iba si spomenut, ze musim. Tak isto to funguje aj s praskovym cukrom, len je potom sladsi. Skusajte a skusajte, kazda si najdete svoj grif...a detom bude chutit. To vam radi stara mama | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (19.8.2006, 21:36) |
Ahoj Gabi, dnes som si pri varení pudingu práve spomenula, že tu niekde padla táto otázka. Tak je to pravda, mám to overené a aj to praktizujem, naozaj ak hneď uvarený , teplý puding posypeš práškovým cukrom (pekne rovnomerne, najlepšie cez sitko), koža sa neurobí a nemusíš na puding myslieť až do jeho vychladnutia. Pa pa ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (14.8.2006, 14:35) |
Gabi ďaaakujem, určite dám vedieť, vyskúšam to. dik za vtipný komentár o tom "božskom"... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.8.2006, 15:16) | |
Aluška, Ty radšej oželieš každý puding kvôli pokecom s božským ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (12.8.2006, 23:49) |
Macka, opat jeden mnam kolacik, dnes som s nim zozala uspech ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (13.8.2006, 14:35) |
Ahoj Neli, skúšala si už Jankinu " Strechu z BE BE" ? Podobné a navyše s banánom! Tiež jednoduché a olyzovať sa budú všetci zaručene!!! ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.8.2006, 22:33) | |
Ahoj, "Strechu z BE BE" som este neskusala, ale svokra ju robieva uz velmi dlho, takze tento recept poznam od nej, ale vzhladom na to, ze mi nikdy neprezradila recept, a teraz ho uz viem... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.8.2006, 11:56) |
Ahoj Neli, gratulujem, že sa Ti všetko podarilo a zvlášť pred svokrovcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.8.2006, 22:35) | |
Dakujem, ono tvoje recepty sa v mojej kuchyni vyskytuju vcelku casto, inak, aj ja mam par super receptikov, s ktorymi by sa oplatilo pochvalit ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.8.2006, 22:57) | ||
Ahoj Neli, ako si to uhádla???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (14.8.2006, 10:16) | |||
Konecne moj clovek, ja totiz mam urobeny kazdy rok nejaky ten zoznam kolacikov, ktore chcem upiect, a vacsinou dosahuje zoznam okolo 35 druhov zakuskov, pri malom som rada, ked stihnem zo 10-15, aj tie robim po nociach, ale ta vona, ktora prejde celym bytom napr. pri vanilkovych roztekoch, babovke, medovnickoch... to je nezamenitelne. Uz teraz sa na to moooooc tesim ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (10.8.2006, 20:59) |
helia je na kremy ![]() uz sa kolacik chladi ![]() ![]() ale maly aj velky vylizovali misky ![]() uvidime zajtra ake bude ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.8.2006, 17:50) |
No zase mi nedá opýtať sa ak môžem....Marcelka, čo myslíš pod slovom "MASLO" je to klasické, normálne, obyčajné maslo aké si dávame na chlebík? alebo čo je to? palmarin, hera,.....margarín??? ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.8.2006, 17:53) |
Ahoj Erika, pod pojmom maslo myslím klasické veľké tvrdé maslo balené v alobale... zdá sa mi na pečenie ale dosť drahé, tak niekedy dám heru alebo palmarin. Papa | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.8.2006, 18:11) | |
ďakujem ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (10.8.2006, 17:25) |
toto robievam, ale podobne. Zajtra vyskusam tvoju verziu ![]() ja len uvarim puding a nasvacam to na bebe kesiky ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (10.8.2006, 12:52) |
ajoooj ďaaakujem za nový receptik ako upiecť nepečený koláč, čiže to zvládnem aj ja. Neboj sa, nesklamem, budem miešať do úplného vychladnutia, aby sa mi neurobila koža, žiadna cigaretka ani vysedávanie a klebetenie s pánom Božským. Sľubujem!! Potom prinesiem okoštovať, aby si už nabudúce nemusela písať špeciálne upozornenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |