
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Ľudmila F. (Amata) ID 24597 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nepečené sladkosti ?????[ recept č. 2834 zo dňa 13.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Prosba o recepty. POSTUP PRÍPRAVY Ahojte maminky. Mam na vas jednu prosbu. Vianoce su za dverami a moja rura je stara a pecie velmi zle. Preto zhanam nejake dobre a hlavne osvedcene recepty na nepecene pecivo, alebo sladkosti. Na oplatku davam "do placu" dva recepty: TATRANKOVE GULICKY. 6 tatraniek 250 g Hery 250 g praskoveho cukru 4 lyzice rumu (ja som ho nedavala a ani nicim som ho nenahradila) 30 g kakaa Tatranky dame do mraznicky a ked sa zamrazia, postruhame ich na struhadle. K nim pridame vsetky ostatne ingrediencie a vymiesime tuhe cesto, z ktoreho tvarujeme gulicky. Gulicky obalujeme podla fantazie v kokose, mletych orechoch, vo farebnej ryzi.... Tieto gulicky u nas zahadne miznu ;-))) JEDNODUCHE RAFAELLO. 1 kondenzovane mlieko (Salko) 200 g kokosu mandle, alebo oriesky, ci ine prekvapenie do vnutra guliciek. Salko a kokos zmiesame a tvarujeme gulicky, do ktorych ukryvame oriesky, ci ine prekvapenia. Obalujeme v kokose. Tieto biele gulky su ale na moj vkus velmi presladene. Kto vsak ma rad kokos, ten bude rad. |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (11.12.2012, 16:58) |
aj ja by som chcela nieco nepecene vyskusat,tak snad si tu nieco vyberiem ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (27.6.2011, 13:20) |
mňamky, práve som ich dokončila, obalila v kokose a už odpočívajú v chladničke, kým dorazí kamoška ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Krellová M. (Krellka) ID 6019 (14.11.2007, 15:04) |
Ludmilka poslala som ti mailom recepty su v ceskom jazyku ale mam vyskusane su dobre ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ľudmila F. (Amata) ID 24597 (15.11.2007, 8:29) |
SUPER!!! Dakujem ti. Uz som ich prezrela a su naozaj skvele!!!! ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ľudmila F. (Amata) ID 24597 (14.11.2007, 8:37) |
![]() ![]() Ivetke dakujem vopred za zaslanie mailu: amata@centrum.sk |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (14.11.2007, 12:06) |
Ľudka, pozri na český MMB. Je tam v 1 recepte 64 nepečených koláčikov http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9730 | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Š. (adik64) ID 13933 (14.11.2007, 8:26) |
Ľudka, skús aj tuto popozerať, je tam kooopec receptov na nepečené sladkosti: http://zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2007110901 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2007, 7:17) |
Ľudka, ak mi napíšeš svoj e-mail, môžem ti poslať nejaké recepty. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (13.11.2007, 20:40) |
Ľudka, ja mám veľmi dobrú skúsenosť s banánovými piškótkami. Moje deti ich veľmi obľubujú a nikdy sa u nás dlho neohrejú. Je to síce papračka, ale robievam ich večer pred telkou, rýchlejšie mi to ubehne ![]() BANÁNOVÉ PIŠKÓTKY: SUROVINY: veľký balík piškót (okrúhlych), banány, ríbezľový džem, varová čokoláda, kus Cery (cca 1/4), špáratká. POSTUP: Polovicu piškót si natrieme ríbezľovým džemom, nakladieme na ne na kolieska nakrájané banány, prikryjeme druhou polovicou piškót, každú navrstvenú piškótku prepichneme špáradlom a namáčame v rozpustenej čokoláde s cerou (treba dať do vysokého pohára, aby sa dobre namáčalo). Do druhého dňa necháme postáť, piškótky krásne zmäknú, bude neuveriteľne mňam! ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (13.11.2007, 19:40) |
BURIZÓNOVÉ GUĽKY 300g kryš.cukru,1 salko,2 bal.burizónov,125g masla Cukor rozpustíme na miernom ohni a miešame kým nezkaramelizuje.Pridáme salko,povaríme a odstavíme z ohňa.Do vychladnutej masy pridáme maslo,burizóny a zľahka premiešame.Pomocou lyžice namočenej v chladnej vode robíme guľky,ktoré necháme odstáť v chlade. Kávové zrná 250 g masla Hera 250 g práškového cukru 2 balenia BB pudingu 2 žĺtky 1 lyžica mletej zrnkovej kávy rum podľa potreby čokoládová poleva. Všetky prísady spolu dobre spracujeme na doske. Z hmoty vyformujeme asi 3 cm dlhé valčeky, do ktorých pomocou rúčky drevenej varešky urobíme jarček - zrnká. Necháme ich trošku zaschnúť a potom ich namáčame do čokoládovej polevy. Čokoládová salámka 150 g čokolády na varenie (nastrúhaná) 100 g stuhnutého tuku 2 lyžice sladeného kondenzovaného mlieka 1 lyžica mletých orieškov 30 g piškótov 30 g cukríkov želé JOJO V hrnčeku rozohrejem vo vodnom kúpeli stuhnutý tuk, čokoládu na varenie a kondenzované mlieko. Kašu zahustíme mletými orieškami. Nakoniec vmiešame pokrájané piškóty a kúsky farebného želé JOJO. Zmes nalejeme do úzkej podlhovastej formy, ktorú sme vopred vypláchli studenou vodou alebo do úzkeho mikrotenového sáčku, ktorý sme na konci zaviazali a vložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním salám nakrájame ostrým nožom na plátky a ozdobne upravíme na misku. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |