
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly[ recept č. 28231 zo dňa 14.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY mrazené kalmáre a zmes morských plodov, olej, hrubá múka alebo krupica, kukuričný škrob (polovičné množstvo ako múky), soľ, mletá paprika (príp. iné korenie, podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Pre milovníkov morských plodov - skvelá chuťovka, so zeleninovým šalátom, s majonézou, dresingom, ako kto chce. Ak morské plody nemusíte, obrázkový postup si radšej ani nepozerajte :-). Keďže som mala celé kalmáre, tedy "se vším všudy", nafotila som aj postup ich spracovania. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Takto vyzerá rozmrazený celý kalmár, čakajúci na spracovanie. ![]() Ako prvé vytiahneme z kalmára jeho "útroby". Chytíme na oboch koncoch a ťaháme. ![]() Výsledok predchádzajúceho snaženia - v jednej ruke hlava s chápadlami, v druhej telo. ![]() Najprv hlava - nožom odrežeme škaredšiu časť aj s očami (snažíme sa do nich nezarezať :-). ![]() Toto je prvá časť, ktorú ďalej použijeme, chápadlá. ![]() Chápadlá stisneme a vytlačíme tuhšiu guličku - tiež poputuje do odpadu. ![]() Po "guličke" ostala dierka a chápadlá sú pripravené na obaľovanie. ![]() Na rade je telo. Prstami nahmatáme priesvitnú "chrupavku" a vytiahneme ju. Vyzerá ako z priehľadného plastu. ![]() Takto tá "chrupavka" vyzerá. Je to vlastne pozostatok schránky. ![]() Telo ošúpeme, ide to ľahko, a nakrájame na cca 2cm krúžky (alebo aj tenšie, ak chcete). ![]() Vo vyššej mise zmiešame hrubú múku alebo krupicu s polovičným množstvom kukuričného škrobu, ochutíme soľou a ml. červenou paprikou (alebo ľubovoľným iným korením). Nigella obaľuje v sáčku, mne sa lepšie pracovalo s misou. Kalmáre a plody mora po častiach poobaľujeme a vysmážame niekoľko minút do chrumkava a dozlatista vo vyššej vrstve oleja. ![]() A tu je výsledok. Jedávame to pokvapkané citrónom, so zeleninovým šalátom. V Nigellinom recepte bola prílohou cesnaková majonéza. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zuzana D. (zuzana1403) ID 47223, mimibazar.sk/zuzana1403 (13.3.2012, 11:49) |
ja ich zbožňujem, môžem sa spýtať, kde kupujete takéto celé kalamáre? Ď. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (14.3.2012, 16:01) |
Kupovala som ich tuším v Carrefoure ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (18.6.2010, 22:00) |
musia byť skvelé ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.6.2010, 8:52) |
kalamare su snad moje najoblubenejsie jedlo. aaaach mnaaaaaaaaaam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.6.2010, 0:43) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (15.6.2010, 19:20) |
Áno, mám knihu Nigella express ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |