končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)Opitá pomarančovo-černicová bábovka ******[ recept č. 2805 zo dňa 11.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY treba si nachystať pod ruku: FORMA: tuk a hrubá múka na vymastenie formy * CESTO: 1/2 hery * 3 veľké vajcia od slepičky veľkoznášalky * 1 vanilkový cukor * 200 g polohrubej múky * 200 g práškového cukru * 6 PL mlieka * 1/2 balíčku prášku do pečiva * kôra z 2 pomarančov * kôra z 1 pomaranča * FORMA: najlepšie vencová, ak nemáte, použite klasickú bábovkovú formu * NA OPITIE BÁBOVKY: 1 dcl vody * 1 dcl rumu - alebo umu :-) * 4 PL cukru * šťava z 2 pomarančov * šťava z 1 citróna * POSTUP PRÍPRAVY Milé dievčence, dlho som sa tu na stránkach varenia neukázala, tak sa vraciam po dlhšej dobe :-))), rozhodla som sa podeliť sa s Vami o tento super recept, dnes mi ho návšteva vychválila do nebies. Jedná sa o ovocnú bábovku z treného cesta, ktorú po vyklopení namočíte do šťavy z rumu, pomarančov a citróna, aby ju vsiakla a bola celkom pripitá. Bábovka zavoňala vianočnou atmosférou.... až mi bolo ľúto, že Vianoce zaklopú až o niekoľko týždňov... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Ako úvodnú prácičku zvoľte jednoduché vymazanie formy tukom a posypte ju hrubou múkou. Najlepšie na tento druh koláča sa hodí vencová forma, aby sa pri namočení dole papuľkou do rumu nezdeformovala. Vencovú formu nemám, vyskúšala som tento recept aj v bábovkovej forme, úspech ten istý. 2. Ovocie sa najlepšie hodí bobuľovité, ak máte mrazené, dajte ho rozmraziť pri izbovej teplote. 3. Do misy dajte polovičku Hery a rozklepnite tri vajíčka. Nechajte ich vkľude odpočívať, pokiaľ nebudú mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa lepšie pri šľahaní spojili dohromady. 4. Heru s vajíčkami vyšľahajte šľahačom do peny, potom pridajte vanilkový cukor, 5. ... práškový cukor.... pridajte 200 gramov - ja som pridávala iba od oka... 6. potom pridávajte múku.... 7. mlieko.... iba 6 polievkových lyžíc - neurobte cesto tekutejšie, trené cesto má byť husté, ktoré zarovnáte vo forme "zarovnávačom" :-)))))) 8. Nakoniec pridajte prášok do pečiva. 9. Na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru z dvoch vyumývaných pomarančov a citróna - ovocie vydrhnite kefkou pod horúcou vodou, chemicky neošetrené ovocie sotva dostanete niekde kúpiť.... 10. ... a opatrne ju vmiešajte do cesta... 12. Ovocie jemne poprášte hrubou múkou a natriasaním ho obaľte v múke, 13. a ovocie vmiešajte do cesta. 14. Cesto rozotrite do formy a upečte pri teplote asi 180 stupňov - takých 50 minút. 15. Aby bola bábovka opitá, musíme ju opiť. Do väčšej rajnice, kam sa priemerovo zmestí bábovka, dajte deci vody, 16. pridajte rum, 17. kryštálový cukor, 18. odšťavené pomaranče a citrón, 19. a uvarte po bod varu. Bábovku upečte, nechajte úplne vychladnúť, 19. vyklopte ju a ponorte do rumovo-pomarančovej šťavy. Nechajte ju navsiaknuť, 20. a postup zopakujte aj zo spodnej strany. 21. Bábovku som strčila na hodinku do chladničky. Výborne chutila so šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Brodská K. (dievcina) ID 6624, mimibazar.sk/dievcina (26.11.2007, 20:31) | |
Robila som ju minulý týždeň a musím uznať, že lepšiu bábovku som ešte nerobila a nejedla | |
ODPOVEDAŤ |
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (18.11.2007, 6:34) |
akurát som robila tortu a spodný piškót som prekrojila a jeden namočila do pomarančovej šťavy s cukrom,také mňam ,mňam ovocné a bábovku to čaká tiež |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (MR.13) ID 7284 (12.11.2007, 18:17) | |
Marcelka, super, už ste mi tu chýbali, čakám a čakám na Váš - ako vidím recept č. 400 , a už je to tu... Určite vyskúšam, ďakujem za všetky Vaše skvelé recepty... Určite už tajne kujete plány na Štedrý večer, a potom mi spadne sánka a narovnám si ju až na Veľkú noc, z toho čo zase vykúzlite.. Pozdravujem detičky | |
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (12.11.2007, 18:48) | ||
tak podobne... cakam a cakam na nove marcelkine recepty a tiez si myslim, ze nam vsetkym z jej vianocneho menu pade sanka | ||
ODPOVEDAŤ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (12.11.2007, 16:10) | |
Prepáč Marcelka , už ma dopredu opil ten alkohol | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.11.2007, 16:51) | ||
Vladka, to nevadí.... aspoň Ťa tá opica lacnejšie vyšla pomyslíš si na likér a už Ti sedí opička na ramene veď to je suuuper!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (12.11.2007, 14:04) | |
Marianka, ďakujééém za ďalší skvelý tip z tvojej kuchynky , len dúfam, že môžem tú bábovku opiť aj v mandľovom likére Amaretto, to má náš jazýček radšej | |
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (12.11.2007, 8:48) | |
Cica očuj nejak som toto nem videla kedy si to sem dala a prečo sme sa aj my neopili hmm nie do bábovky treba dať destilát ale do seba | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.11.2007, 8:44) | |
Júj Marcelka, z takejto opitej bábovečky by som si dala teraz ku . Bola určite supiš | |
ODPOVEDAŤ |