končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Delikátne fusilli a la Italia:-)[ recept č. 27967 zo dňa 7.6.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Fusilli alebo vretienka, špenát čerstvý alebo mrazené špenátové listy, slanina, cibuľa, farebná paprika, cesnak, čili papričky, soľ, mčk, olivový olej. Množstvo je dané podľa počtu stravníkov :o) POSTUP PRÍPRAVY Krásne letné papaníčko, ktoré máte za pár minút na tanieri - prekvapí Vás výnimočná chuť!!! Je to receptík z jednej staršej medzinárodnej kuchárky, ktorý som si jemne upravila a stojí to za to. Je to jednoduché - kuk:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Cestoviny sú uvarené al dente:-) a tu sú ostatné ingrediencie - ja som pre 2 osoby použila jednu veľkú cibuľu, dve kocky mrazeného listového špenátu Bonduelle 200 g, cca 80 g slaniny, pol žltej a pol červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, 2 čilli papričky -zbavené semienok, 4 pol. lyž. olivového oleja, soľ, mčk. Všetko pokrájané na rezančeky. Na rozohriaty olivový olej dáme cibuľu a za minútku aj slaninku, 2 -3 minútky orestujeme:-) pridáme papriku, nakrájané a odsemienkované čili papričky a opať restujeme 2 -3 minútky - zelenika má byť chrumkavá:-) nakoniec pridáme špenát - ja som ho predtým rozmrazila a jemne vytlačila prebytočnú vodu. Miešame - opekáme - zase len chvíľku:-) Na záver pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a odstavíme. premiešame s cestovinkami a servírujeme. Je dôležité, aby to boli fusilli - vretienka, lebo všetky suroviny máme nakrájané na rezančeky a tie sa nám majú krásne omotkávať okolo vrtuliek:-), keďže tu nie je klasická omáčka. Prajem dobrú chuť!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.6.2010, 21:49) | |
tak toto si zarucene spraviiiim....take ja velmi rada dakujem za paradnu inspiraciu | |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (7.6.2010, 22:36) | ||
Ďakujem Janik . Ja som mala dnes špenát až za ušami, také to bolo dobréé . A aj bol nadmieru spokojný . Určite vyskúšaj | ||
ODPOVEDAŤ |