. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Vynikajúce kokosové rezy - RECEPT 277

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Vynikajúce kokosové rezy


[ recept č. 277 zo dňa  ]


Vynikajúce kokosové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg kryštálového cukru * 3 celé vajíčka * 12 dkg margarínu * 4 lyžice medu * 2 ¼ dcl mlieka * 57 dkg hladkej múky * 1 prášok do pečiva * KRÉM: 1 hera * 10 PL mlieka * 38 dkg práškového cukru * 3,5 dkg kakaa * trocha rumu * NA VRCH: hrubá vrstva kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

VJ. (Veľmi jednoduchý).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Vajíčka vymiešame do peny s cukrom. Ak ste kúpili vajíčka veľkosti S, pridajte ešte jedno, ako ja na fotke. Manžel kúpil asi najmenšie vajcia na svete, aj prepelica má väčšie od tých, čo sa usalašili v našej chladničke.


2. Do vymiešanej peny pridajte 4 lyžice medu,


3. rozpustené maslo,


4. a vymiešajte do penista.


5. Potom pridajte múku, mlieko,


6. ... a nakoniec, ako to býva zvykom, prášok do pečiva.


7. Capnite na vymastený a múkou posypaný plech, porozotierajte, a upečte. Nakoľko som piekla veľa zákuskov naraz a mám z toho mišung, nepamätám si, ako dlho som ho piekla, ale matne sa mi vynára krátkych 15 minút.


8. Krém je veľmi jednoduchý. Do peny vyšľaháme samotné maslo, pridáme práškový cukor,


10. ...... mlieko..... Ideálne by bolo, keby malo mlieko izbovú teplotu a pridávajte ho veľmi opatrne, lyžica po lyžice a dobre premiešavajte. Tu sa nikam neponáhľajte, tekutina rýchlo naliata do tuku by Vaše dielko pokazila a suroviny by sa oddelili a krém by vypadal ako zrazený (resp. raz zjedený).


11. Primiešajte lyžicu kakaa a krém ešte trocha vyšľahajte......


12. .... aby sa rozpustili hrudky kakaa.


13. Korpus by mal byť už vychladnutý a ak nie je, tak si ešte dajte cigaretku, resp. kávu a trpezlivo čakajte.


14. Na korpuse zrežte všetky kraje - budú 4, a nezjedzte ich. Z nich urobíme jednoduché guľky - ktoré by sa volali trebárs Gule z odrezkov. (Mimochodom, urobila som niekoľko guliek, zjedli sa absolútne všetky v rekordne krátkom čase a všetci pýtali recept, tešili sa výborným nepečeným guľkám, ale iba my vieme, že guľky sú vlastne v základe pečené. Technický postup, čo som ďalej urobila s odrezkami, uverejním hneď po tomto recepte a všetkých omáčkach s ním spojenými)


15. Cesto rozdelíme na ROVNAKÉ tri časti. Naozaj som to merala pravítkom, aby boli rovnaké na chlp.


16. Prvý plát položíme na tácku, ktorá sa nám zmestí do chladničky, natrieme vrstvu krému a pokračujeme ďalej.


17. Druhá časť pokračovania.


18. Tretia časť pokračovania.


19. Štvrtá časť pokračovania.


20. Celý zákusok ponatierame zvyšným krémom, uhladíme a posypeme hrubou vrstvou kokosu.


21. Takto vyzerá kusisko kokosových rezov, sú naozaj vynikajúce.


22. A tu je moja krásna spokojná asistentka a bambuľka v jednej osobe.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Raňajky na lienočke (alebo "Mamička sa nevzdáva") | Vynikajúce kokosové rezy | Gulôčky á la tetka M. >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
angelika m. (angelinca) ID 136051 (25.5.2010, 20:55)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu