. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové guľky s ovocím - RECEPT 27634

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 65067 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Tvarohové guľky s ovocím


[ recept č. 27634 zo dňa  ]


Tvarohové guľky s ovocím


POTREBNÉ PRÍSADY

250g hrudkoviteho tvarohu, sol, 20g masla- rozpustit( ja som dala asi 2PL oleja), 150g hrubej muky, 60g krupice, 2 vajcia, ovocie akym chceme plnit, ja som dala cerstve jahody, maslo na poliatie, granko alebo oprazena struhanka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

kuk do postupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si cesto, zmiesenim popuceneho tvarohu, soli, masla-oleja, muky, struhanky a vajec a nechame postat pol hodinku pri izbovej teplote
umyjeme si ovocie, a cesticko si rozdelime na gulicky- podla velkosti ovocia, mne vyslo 16 ks. Kazdu gulicku v ruke roztapneme na placku, vlozime ovocie a zabalime do gulicky- s cestom sa robi vyborne, je ako plastelina, ja som gulky formovala navlhcenymi rukami
a tu uz mame polovicu guliek pripravenych do hrnca
Dame si zovriet vodu, a pridame do nej trocha soli
kazdu gulku vkladame zvlast do vriacej vody, a presvedcime sa vareskou, ci sa neprichytila o dno, a ak, tak ju jemne posunieme- mne sa neprilepila ani jedna, mozno to ani netreba robit- to len pre istotu. Po vlozeni poslednej gulky si stopneme presne 10 minut a varime na miernom plameni, obcas jemne premiesame. Potom ich vyberieme dierovanou lyzicou na taniere, polejeme rozpustenym maslom a posypeme grankom, cukrom, alebo co kto ma rad- v original recepte je uvedena oprazena struhanka.
a papame. Mnam


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Darček | Tvarohové guľky s ovocím | na 70 s fotkami darcov po stranach >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena B. (hela2) ID 37749 (31.5.2010, 7:06)
:-) podobné guľky som robila minulý týždeň :-) plnila som ich na kocky pokrájaným jabĺčkom a ako posýpka bola opražená sladká strúhanka /urobila som si ju z vianočky/ bolo to výborné papanie (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.5.2010, 11:57)
(L) (L) (L) mmm to muselo byt super, ta struhanka z vianocky je (Y) super napad (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.5.2010, 22:11)
(Y) (Y) (Y) Klaudi, toto som uz sto rokov nejedla, si mi narobila riadne chutky! (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.5.2010, 12:03)
:-) :-) :-) to som rada (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (30.5.2010, 21:52)
Aj ja len takéto robievam, môžem len odporučiť a s týmu jahodami, mňam, takto ma trýzniť na sklonku dňa, to sa nerobí... :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.5.2010, 21:54)
Darinka, ja som ich akurat dojedla- a ved mne pripadali celkom dietne ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello) Ja som ich skusala robit 1.krat a cesto je suprove, a hlavne ze sa nerozvarali a nelepili na hrniec :-p (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (30.5.2010, 21:56)
Tiež mám recept z kuchárskej knihy a ešte sa mi nestalo, žeby sa mi nepodarili, už som skúšala aj so slivkami, mirabelkami, čerešňami, marhuľami, ale naše naj sú jahodové... (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.5.2010, 21:59)
:-o :-o :-o tolko sposobov??? (Y) (Y) (Y) aj ja postupne vyskusam- tato kucharka je od Ludmily Dullovej, a ani neviem odkoho ju mam, uz ju mam asi 10 rokov, ale nic som z nej nerobila, lebo je skoro bez obrazkov- a teraz v posl. dobe robievam kadeco a recepty su fakt vydarene (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2010, 21:50)
(Y) aj my take robimeeee :-p akurat,ze nejak sa mi nedari robit gulicky,tak u nas su to take batozky :-D krasne sa ti vydarili, sikovnica (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.5.2010, 21:52)
:-p :-p :-p ja som dnes 1.krat, mam super knihu Slovenska kucharka- a vsetko co z toho robim sa mi podari na 1.krat [A]....a na toto som dostala taaaaku chut (zajic) (zajic) (zajic) zajtra sa chystam na plnenu papriku, tak amen- tiez 1.krat idem robit, Ivo si objednal- uz by sa zajtra mali vratit, hadam doletia (witch) (witch) (witch)....ty uz mas pobalene kufre??? (skolak)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.5.2010, 22:17)
aj ja mam recept z nejakej starsej kucharskej knihy. proste klasika ,-) tak drzim palce s tou paprikou, urcite sa ti podari, ved ty si sikovnica nevidana :-p a mozes ma aj pozvat,lebo plnenu papriku mam velmi rada. u nas ju robi len babka,neviem preco *-) ale robi ju paradne. tak Ivovi stastnu cestu, skoro ti zavidim,ze tebe sa ten tvoj uz vracia a moj este nie ,-) ja som uz prestahovana...vyzera to u nas ako po vybuchu,ale snad to dam nejak do poriadku.. postupne..pomaly ,-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.5.2010, 12:02)
veru, aj ja uz staviam na klasiku v receptoch- stare, osvedcene jedla su najlepsie- kedysi som stale vymyslala, a casto som na to doplatila, skusala som vselijake podivne recepty dufajuc, ze objavim nieco uzasne, ale casto som bola taka sklamana....tak pridi na papriku, aj ked babke nebudem asi konkurovat ,-) ta uz to musi mat vsetko v oku :-). Ivko uz volal, uz doleteli, vravel ze 1 kolega sa siel rano mierne pripity poprechadzat do mesta a nevedel trafit na hotel, tak ho sli hladat ( v Barcelone) (H) a potom ked ho nastastie nasli, lebo nebol daleko od hotela, tak im povedal...Konecne som vas nasiel!...takze doletel aj on :-D :-D :-D. a aj u nas to teraz vyzera ako po vybuchu , ale ivka som uz na to upozornila, ze je tu bordel, a ak na to bude frflat, tak ze ho vyhodim z domu :-p tak papa a pekne sa venuj malej Simonke...a ozvi sa, papa (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu