
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Eva S. (pudlice) ID 26626 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) HOLUBKY[ recept č. 2752 zo dňa 6.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Prosím Vás maminky ze Slovenska.Jestli by jste některá neměla recept na HOLUBKY mělo by to být maso s rýží zabalené v zelném listě.Manželovo rodiče pocházeli ze Slovenska Sobrance a tam se to hodně vaří.Kdyby jste měli recept budu za něj moc ráda. POSTUP PRÍPRAVY MOOOC prosím! |
![]() | Veronika M. (tida88) ID 62028 (10.7.2009, 20:28) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
BADBOY00012 B. (BADBOY00012) ID 60904 (28.9.2008, 13:36) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (22.11.2007, 17:06) |
Ahoj Evka, tak ja poznám niečo podobné ... na Silvestra robím kapustnicu s týmito po našom PRASIATKAMI ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zlatica H. (ZlaticaH.) ID 28276 (22.11.2007, 16:27) |
Plnená kapusta /holúbky/ 1 hlávku kapusty 1 kg mletého mäsa (najlepšie, ak je polovica bravčového a druhá polovica hovädzieho mäsa) 0,5 kg surovej ryže soľ mleté čierne korenie 2 – 3 strúčiky cesnaku 1 cibuľa mletá červená paprika paradajkový pretlak olej alebo bravčová masť Postup: Z kapusty vyrežeme zospodu hlúbik a dáme ju do hrnca s vriacou vodou. Ak sú listy mäkké, samé sa začnú odpájať. Na oleji alebo masti si osmažíme cibuľku pokrájanú na kocky, tesne pred dosmažením pridáme pretlačený cesnak a spolu s cibuľkou, ešte krátko osmažíme ( pozor, aby nám cesnak nezhorkol). To necháme vychladnúť. Medzi tým si vo vode opláchneme surovú ryžu, vodu zlejeme. V mise zmiešame mleté mäso spolu s ryžou, osolíme, okoreníme, pridáme asi lyžičku mletej červenej papriky, jeden menší paradajkový pretlak, môžme aj trošku vegety, nakoniec cibuľku. To všetko zmiešame a plníme do pokrájaných kapustných listov, pretože, ak je list veľký, potom sú príliš veľké aj holubky. Ukladáme do hrnca, jeden vedľa druhého, maximálne do 2/3 hrnca, pretože varením zväčšia svoj objem. Pred varením ich zalejeme paradajkovým pretlakom + trošku soli. Voda v hrnci musí prekrývať holúbky, lebo sa ináč neuvaria. Ja tiež pochádzam zo Sobraniec a u nás sa to takto robieva ako je to v recepte. Uvarené to jeme s chlebom a ešte si dávame na holubky kyslú smotanu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika Z. (Eriajavanika) ID 33915 (29.1.2008, 17:32) |
Uplne uuuuzasneeee! Dnes som vyskusala, chutili omnoho lepsie ako tie od mojej buducej svokry {sorry} Ponukla som aj spolubyvajuceho z polska kde je to vraj oblubene narodne jedlo a vychvaaalil! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia R. (lulu77) ID 4034 (4.12.2007, 11:05) |
Zlatica ja presne robim takisto holuby, aj moja mama, otec je so Sobraniec a tento recept mame od babky.Jedla som viac variacii ale tato mi najviac chuti, a tuto varim aj ja ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.11.2007, 20:07) |
tu http://www.porada.sk/t34501-plnena-kapusta-holubky.html som nasla recept, ktory sa asi najviac blizi tomu ako to vari moja mama Re: Plnená kapusta /holúbky/ 1 hlávku kapusty asi 1 kg kyslej kapusty 1 kg bravčového pliecka, alebo pekný prerastaný bôčik 0,5 kg surovej ryže 1 vajce soľ mleté čierne korenie 2 – 3 strúčiky cesnaku 1 cibuľa paradajkový pretlak Kapustu dáme variť do vriacej vody, keď listy zmäknú, pooblamujeme ich, zrežeme z nich hlúbiky a plníme. Zomelieme mäso, pridáme surovú ryžu, vajíčko, soľ, korenie, pretlačený cesnak, zomletú cibuľu a asi 200 g paradajkového pretlaku. Všetko dobre premiešame a plníme listy. Plnky nedávame do listov veľa, lebo ryža uvarením zväčší objem. Na dno väčšieho hrnca dáme kyslú kapustu, na ňu naukladáme vedľa seba naplnené kapustové listy, na ne dáme zasa vrstvu kyslej kapusty, ďalšiu vrstvu naplnených kapustových listov a navrch dáme vrstvu kyslej kapusty. Zalejeme vodou, tak aby bola kapusta prikrytá, posolíme a pri miernej teplote pomaly varíme zakryté pokrývkou. Keď sú uvarené, pridáme paradajkový pretlak, množstvo podľa chuti, dosolíme a necháme prevrieť. akurat ze moja mama tam vobec nedava vajce a miesto kyslej kapusty dava nadrobno nakrajanu sladku kapustu - tu dava naspodok a navrch a ten paradajkovy pretlak da do hrnca hned na zaciatku varenia |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (6.11.2007, 20:00) |
Ja to robim takto ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |