
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarina H. (katka555) ID 13873 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Dusené kuracie stehná[ recept č. 2748 zo dňa 6.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1 citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky. Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame. |